به نام خدایی که هم مهربان هست و هم بخشنده بهار 1386 - .:مهدیسم:. Mahdism
سفارش تبلیغ
بهار 1386 - .:مهدیسم:. Mahdism

پس از ظهور...

چهارشنبه 86 خرداد 30 ساعت 12:0 صبح
در روایات‌ بسیاری‌ جهان‌ پس‌ از ظهور به‌ تصویر کشیده‌ شده‌ است‌؛ که‌ در اینجا به‌ برخی‌ از آنها اشاره‌ می‌کنیم‌؛
1. حکومت‌ واحد جهانی‌
پیامبر، صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله‌:
سوگند به‌ آن‌ کس‌ که‌ مرا مژده‌آور راستین‌ قرار داد، اگر از عمر جهان‌، جز یک‌ روز نماند، خداوند همان‌ یک‌ روز را بس‌ دراز دامن‌ کند، تا فرزندم‌ مهدی‌ خروج‌ نماید. پس‌ از خروج‌ او، عیسای‌ روح‌ الله‌ فرود آید، و در پشت‌ سر وی‌ نماز گزارد. آنگاه‌ زمین‌ با فروغ‌ پروردگار خویش‌ روشن‌ شود و حکومت‌ مهدی‌ به‌ شرق‌ و غرب‌ گیتی‌ برسد.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


اعترافات شوم محافظ بنلادن

چهارشنبه 86 خرداد 16 ساعت 12:0 صبح

تنها من اجازه کشتن بن‌لادن را داشتم...
خبرنگار «CBS» به یمن رفته تا با مردی دیدار کند که مدت زمانی طولانی محافظ شخصی بن‌لادن بوده است.تنها من اجازه کشتن بن‌لادن را داشتم.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


افشای ماهیت وهابیت

جمعه 86 خرداد 4 ساعت 12:0 صبح

افشای ماهیت وهابیت
در گفت و گو با عصام العماد (وهابی ای که به مذهب تشیع گرویده است)
دکتر عصام العماد، شیعه‌شناس، متخصص در علم رجال و حدیث و تاریخ، مدرس مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های مذاهب عربستان سعودی است. وی که خود زمانی پیرو وهابیت بوده و به مذهب تشیع گرویده است، در گفت‌وگوی تفصیلی به تشریح شکل‌گیری فرقه وهابیت و افشای ماهیت آن پرداخته است.
وی با بیان این که مبنای فقهی وهابیون بسیار مصلحتی است، گفت که نگاه فرقه وهابیت فقط در مورد قبور است و انفجار قبوری که در دنیا صورت می‌گیرد ناشی از این تفکر است.
العماد، بزرگ‌ترین مشکل دنیای اسلام را حرکت وهابیت دانست و با بیان این که وهابیون به مقوله‌ای به نام «تقریب مذاهب» اصلا اعتقادی ندارند، پیشنهاد داد که علمای شیعه و سنی در مقابل صدور فتاوی تکفیری وهابیون بیانیه‌ای مشترک صادر کنند.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


اینان در طول تاریخ نیز فتنه گر بوده اند!

سه شنبه 86 خرداد 1 ساعت 12:0 صبح

فتنه گری های یهودیان
فتنه گری های یهودیان دور افتاده از تعالیم اصیل حضرت موسی(ع) که در طول تاریخ فتنه گری ها و خراب کاری های بسیاری را موجبه شده اند موضوعی بوده است که قرآن کریم نیز در نهایت دقت و ظرافت در جای جای سوره ها و آیه های خود به آن پرداخته و راه کارهای مقابله با آن را بیان کرده است. اما آنچه حائز اهمیت است اینکه یهودیان اصیل و معتقد به مبانی شریعت حضرت موسی(ع) نیز در طی این روزگاران مانند امروز، مرزهای خود را با تفکرات التقاطی و به تعبیر امروزی صهیونیستی بیان داشته و با آن مخالفت کرده اند. اما از مهمترین اشارات قرآن به انحرافات و کارشکنی های یهود، آیات ابتدایی سوره اسراء است که می خوانیم؛

« ما به بنی اسرائیل در کتاب (تورات) اعلام کردیم که دو بار در زمین فساد خواهید کرد، و برتری جویی خواهید نمود. هنگامی که نخستین وعده فرا رسد مردانی پیکار جو برشما می فرستیم (تا سخت شما را در هم کوبند حتی برای به دست آوردن مجرمان ) خانه ها را جستجو می کنند و این وعده ای قطعی است. سپس شما را بر آنها چیره می کنیم واموال و فرزندانتان را افزون خواهیم کرد و نفرات شما را بیشتر (از دشمن) قرار میدهیم. اگر نیکی کنید به خودتان نیکی می کنید و اگر بدی کنید باز هم به خود می کنید ، و هنگامی که وعده دوم فرا رسد ( آن چنان دشمن بر شما سخت خواهد گرفت که) آثار غم و اندوه در صورتهایتان ظاهر می شود و داخل مسجد می شوند . همانگونه که در دفعه اول وارد شدند، و آنچه را زیر سلطه خود می گیرند در هم می کوبند.»

در آیات مورد اشاره که وعده قرآن را در مورد دو فسادی که یهود در زمین انجام خواهند داد، بیان می کند، سه تاکید به کار رفته است. دو تاکید درکلمه لَتُفسدنَّ و دیگری در انتهای آیه با کلمه علواً کبیراً.
طبق تفاسیری که تا کنون ارائه شده است مانند تفسیر المیزان، این دو فتنه اتفاق افتاده است و تمام شده است. اما برای رد این مسئله لازم است به شرایطی که برای این دو فتنه یهود در این آیات اشاره شده توجه کنیم:

1- اولین ویژگی ذکر شده درمورد عامل فتنه است .عامل فتنه از نظر قرآن یهود است. «و قضینا الی بنی اسرائیل ....» که در این آیه منظور از بنی اسرائیل همان قوم یهود است . که در این مورد هیچ کس شک و شبهه ای ندارد.
2- این فتنه جهانی خواهد بود. در انتهای آیه سوم به بزرگی فساد یهود اشاره شده است . « علوا کبیرا...»
3- سومین خصلتی که قرآن برای این فتنه ها قائل است این است که مرکز فتنه فلسطین می باشد . در آیه هفت این سوره می فرماید « فاذا جاء الاخره» که نشانه پیروزی مسلمانان بر یهودیان آن است که وارد مسجد می شوند، همان طوری که در بار اول وارد شدند. از نظر تمامی مفسران منظور از این مسجد همان مسجدالاقصی است که در فلسطین و در شهر بیت المقدس قرار دارد. بنا بر این، حادثه بایستی طبق فرموده قرآن در فلسطین اتفاق بیفتد.
4- خصوصیت چهارم این دو فتنه یهود این است که؛ سرکوب کنندگان یهود مومنان مخلص هستند «عبادا لنا» در این آیه خداوند نفرموده است «بعثنا قوما» ویا «بعثنا ناسا» بلکه سخن از عبادا لنا است.ما در این بحث به صورت عقلانی ثابت خواهیم کرد که منظور از عبادا لنا شیعیان واقعی هستند.

اکثر مفسران قرآن در مورد تفسیر آیات 3 الی 7 سوره اسراء به دو حادثه اشاره داشته اند که در زیر می آید.
الف- اولین حادثه ای که نقل شده حادثه بخت النصر است. این حادثه در قرن ششم قبل از میلاد اتفاق افتاده است.
- در مورد ویژگی اول که یهود فتنه گر است باید گفت که در این زمان یهود دین بر حق بود، فلذا یهود نمی توانست فتنه گر باشد بنا براین ویژگی اول مطابق نیست.
- فتنه جهانی نبوده است، یکی از شهرهای یک امپراطوری شورش کرده و توسط حاکم وقت سرکوب شده است.
- مرکز فتنه فلسطین است. بنابراین با این ویژگی منطبق می شود.
- در مورد ویژگی چهارم باید گفت؛ آنهایی که به یهودیان حمله کردند مومنان خالص نبودند و مشرک بودند.
ب- حادثه دوم حمله طرطیانوس امپراتور رم به فلسطین در سال 70 میلادی است. در این مورد نیز به بررسی تک تک ویژگی ها می پردازیم:
- در این زمان یهود دین بر حق نبود. چرا که حضرت عیسی(ع) به پیامبری مبعوث شده و دین مسیح به عنوان دین بر حق شناخته می شد. بنابراین در این زمان یهود فتنه گر بود لذا این حادثه ویژگی اول را دارد.
- در این حادثه نیز مرکز فتنه فلسطین است.
- ولی فتنه جهانی نیست. چرا که فلسطین سرزمینی تحت حاکمیت امپراتوری رم بوده و قضیه صرفا مربوط به امپراطوری رم می شده است.
- رومیان مومنان خالص خدا نبوده و مشرک بودند.

اما اصل بحث ؛ نقش یهودیان افراطی که آموزه های اصیل دین یهود را نیز زیر پا گذاشته اند و امروز در قالب صهیونیسم جهانی به ایفای نقش می پردازند در ادامه اقدامات تاریخی یهود مورد نظر قرآن چنین است؛
پس از جنگ جهانی اول شورای قیمومیت ( متشکل از برخی کشورهای داعیه دار نظم و صلح جهانی) موظف شد تا به کشورهای جدا شده از امپراتوری عثمانی برای رسیدن به استقلال یاری رساند.
کشورهایی همچون عراق، ترکیه و.... یکی پس از دیگری به استقلال رسیدند و طبق این روال کشور فلسطین نیز که تحت سرپرستی انگلستان قرار داشت نیز بایستی به استقلال می رسید. اما با خیانت انگلستان این امر محقق نشد.

بدین ترتیب که حکم قیمومیت فلسطین متفاوت با دیگر کشورها نوشته شد و انگلستان در صدد عملی کردن وعده خود به یهودیان مبنی بر تشکیل وطن ملی برآمد و در اعلامیه بالفور اعلام کرد که در فلسطین برای یهودیان سرزمین ملی ایجاد خواهد کرد. (لازم به ذکر است که اعلامیه بالفور در تضاد کامل با تعهد انگلستان مبنی بر به استقلال رساندن فلسطین بود.) ولی در نهایت با خیانت اتگلیسی ها این اعلامیه که بر خلاف موازین و قوانین بین المللی بود، در حکم قیمومیت گنجانده شد
بدین ترتیب یهودیان وارد فلسطین شده و 10% از سرزمین فلسطین برای خرید به آنها واگذار شد. تا سال 1948 یهودیان مقیم فلسطین در اقلیت بودند. تا اینکه قطعنامه تقسیم فلسطین در سازمان ملل متحد مطرح شد. این قطعنامه در دور اول رای نیاورد، ولی در دوره دوم تصویب شد که 55% از سرزمین فلسطین به یهودیان و 45% آن به فلسطینیها واگذار گردد و این در حالی است که جمعیت فلسطینیها چندین برابر یهودیان بود. این تقسیم بر خلاف عدالت و انصاف بوده و اصلا سازمان ملل صلاحیت صدور چنین قطعنامه ای مبنی بر تقسیم کشوری را نداشته و ندارد.
در نهایت بعد از قطعنامه سازمان ملل، یهودیان به همین مناسبت مراسم جشن بزرگی را برگزار کردند که این جشن پیش زمینه بسیار شدیدی در سال 1949 میلادی برای جنگ بین یهودیان و فلسطینیان گردید. که نتیجه آن گسترش سرزمین یهودیان و تسخیر بیشتر اراضی فلسطینیان شد. تا اینکه در سال 1967 جنگ 6 روزه اعراب در گرفت که باز اسرائیلیها قسمتهای دیگری از سرزمین فلسطین را به تصرف خود در آوردند.
با توجه به مطالب بالا و بررسی نکات مد نظر قرآن کریم، ثابت می شود که فتنه جهانی یهود تا این زمان اتفاق نیفتاده و باید منتظر فتنه جهانی پیشگویی شده یهود توسط قرآن ، از این به بعد باشیم.

از طرفی با توجه به اقدامات و تحرکات چند سال اخیر صهیونیزم باید گفت؛ یهودیان از ابتدای تشکیل دولت خود به فلسطین قانع نبودند و حدود اسرائیل را از نیل تا فرات می دانستند و می دانند. جالب است بدانید که شعار مجلس اسرائیل این عبارت است که: حدودک یا اسرائیل من الفرات الی النیل.
از دیکر سو، مصداق دیگر جهانی بودن این فتنه تسلط و نفوذ یهودیان بر شریانهای اصلی حکومتی و اجتماعی کشورهای پیشرفته دنیاست که این امر تا بدانجا پیش رفته که می توان گفت این کشورها زیر سلطه قاطع یهود هستند.
به عنوان نمونه به لیست اعضای یهودی و صهیونیست کابینه بوش دوم (جرج دبلیو بوش) اشاره می کنیم تا عمق نفوذ یهود در جهان آشکار شود:

- آری فلیشر: سخنگوی سابق کاخ سفید
- ریچارد پرل: مشاور خارجی بوش و رئیس کمیته سیاست دفاعی پنتاگون
- پل وولفویتز: قائم مقام وزیر دفاع که ارتباط نزدیکی با وزارت دفاع اسرائیل دارد.
- داگلاس فیس: مشاور سیاسی در پنتاگون و مشاور ویژه پرل که در دفاع افراطی از بنیادگرایی یهود حتی با یهودیان میانه رو نیز درگیر است.
- الیوت آبرامز: مشاور شورای امنیت ملی آمریکا.
- داوزی حییم: مشاور وزارت دفاع آمریکا که هنوز تابعیت اسرائیلی دارد.
- ریچارد هاس: مدیر برنامه ریزی استراتژیک در وزارت امور خارجه.
- هنری کسینجر: عضو کمیته سیاست دفاعی پنتاگون که آریل شارون آمریکا محسوب می شود.
اگر ما بسیاری از اتفاقات مهم و جریان ساز و اثرگذار را بررسی کنیم قطعا دست یهود و جریان صهیونیسم را در آن خواهیم دید. حادثه 11 سپتامبر، حمله به عراق و افغانستان، انفجار سفارت آمریکا در آرژانتین و مجبور کردن کشور سوریه به خروج نیروهای خود از لبنان و ... از جمله موارد فوق می باشند.

چنانکه گفتیم فساد یهود جهانی است. بنابراین برای از بین بردن آن، افراد خاص لازم است یا به عبارت دیگر هر نیرویی این توانایی را ندارد که با یهود مبارزه کند. این افراد در آیه سوم سوره مبارکه اسراء، با عنوان عبادالنا خوانده شده اند. مانند اینکه در حکومتهای کنونی برای مقابله با شورشهای بزرگ از نیروی ویژه یا یگانهای ویژه نیروی نظامی آن کشور استفاده می کنند.

مهم ترین خصوصیت ذکر شده برای کسانی که جزو عبادا لنا هستند قبول ولایت اهل بیت از جانب آنهاست و تنها گروهی که ولایت اهل بیت را به معنی واقعی پذیرفته است شیعیان هستند. چرایی این مطلب در این امر نهفته است که شرط مومن خالص بودن بر طبق آیات و روایات بسیاری چون آیه مشهور به آیه ولایت که در غدیر خم نازل شد، قبول ولایت می باشد. و یا مانند این آیه شریفه که می فرماید" ای کسانی که ایمان آورده اید، اطاعت کنید پیامبر خدا و اولوالامر(اوصیای پیامبر) را و هرگاه در چیزی نزاع داشتید، آن را به خدا و پیامبر بازگردانید (وازآنها داوری بطلبید) اگر به خدا و روز رستاخیز ایمان دارید. این (کار) برای شما بهتر، و عاقبت و پاداش شما نیکوتر است."

اما سؤال اصلی این است که الان چه کسانی با یهود مبارزه می کنند و پرچم مبارزه با اسرائیل را در دست دارند؟ آیا اعراب سنی تا به حال توانسته اند در مبارزات خود علیه اسرائیل موفق شوند؟ جواب این سؤال منفی است. چرا که اعراب در تمامی جنگهایی که در اوایل تاسیس اسرائیل با آن داشتند به جز جنگ اکتبر که در آن پیروزی مختصری به دست آوردند، شکست خورده و امتیازات یک جانبه زیادی به اسرائیل داده اند. البته باید توجه داشت که در تمامی آن جنگها اعراب با حس و مرام ناسیونالیستی عربی به میدان آمده بودند. به همین خاطر نیز زیاد ادامه نداده و در حال حاضر نیز با اسرائیل رابطه عادی و معمولی دارند و به عبارتی سازش کرده اند. اما در مقابل این شیعیان ایران و به تبع آنها شیعیان لبنان بوده اند که یک تنه و با استمداد از مبانی مترقی و متعالی مکتب خود در برابر اسرائیل قد علم کرده اند.

در قسمت بعدی بحث، به تحولات مبارزه با یهود می پردازیم و در ادامه بررسی تحرکات جهانی یهود، به بعضی از فعالیتهای انان در حال حاضر اشاره ای خواهد شد. غربیان تحت تسلط صهیونیزم برای بررسی راههای جلوگیری از پیشرفت اسلام جلسات مختلفی برگزار نموده اند. یکی از این جلسات کنفرانسی بود تحت عنوان کنفرانس شناخت مکتب اسلام که در شهر تل آویو مرکز دولت نامشروع اسرائیل برگزار شد. در این کنفرانس کارشناسان و نظریه پردازانی چون هانتینگتون و فوکویاما به ایراد سخنرانی پرداختند. در جلسه مذکور، فوکویاما نویسنده کتاب پایان تاریخ مطرح می کند که: " اگر ما بخواهیم از پیشرفت اسلام جلوگیری کنیم باید موتور آن یعنی تشیع را از کار بیندازیم". آنها با دو سیستم می خواهند مذهب تشیع را فلج کنند. یکی از راهها، آلترناتیو سازی یا همان جایگزینی در الگوهاست و دیگری با سیستم فرهنگی.

1- برای اجرایی کردن سیستم اول، افرادی هم چون طالبان را به عنوان شیعیان و مسلمانان واقعی به جهانیان معرفی و تبلیغ کردند. طالبان افرادی بودند که از اسلام فقط ظواهر داشتند و تربیت شده فرقه استعمار ساخته وهابیت بودند. آنها خودشان را نماد اسلام واقعی می دانستند. یقینا ماندگاری آنها، باعث می شد که همگان اسلام را مساوی طالبان دانسته و از شناخت اسلام اصیل غافل بمانند. اسلامی که خود به خود هر کسی را از دین متنفر می کند. بنابراین غربیها خواستند که به وسیله طالبان شیعه را از بین ببرند و بر همگان بقبولانند که اسلام همین است و خدا را شکر موفق نشدند و خدا این خدعه را هم توسط خودشان از بین برد.

2- از لحاظ فرهنگی نیز سعی در سست نمودن پایه های اصلی تشیع، یعنی فرهنگ عاشورایی و انقلاب سرخ و نیز انقلاب سبز یا همان مسئله وجود و ظهور امام زمان(ع) نمودند. چرا که فوکویاما معتقد است" برای اینکه اسلام را از بین ببریم اول باید این انقلاب سرخ را متلاشی کرده از بین ببریم" . و این همان چیزی است که امروزه به عنوان انتفاضه فلسطین و یا مقاومت حزب ا.. ، با الگو برداری از دفاع جانانه رزمندگان ایران در جنگ تحمیلی در جهان شناخته می شود.

سخن آخر اینکه؛ عناد ورزی صهیونیزم و یهود افراطی در حال حاضر بزرگترین چالش و مانع پیش روی جهان اسلام است که تنها و بهترین وسیله دفع آن نیز، بنا بر تجربیات گذشته، بازگشت به ادبیات شیعی و فرهنگ حسینی است . همان گونه که امروزه حزب الله و فلسطین سعی در الگو برداری از آن دارند.

مالک رحمتی


نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


سیره حکومتی امام زمان (عج)

جمعه 86 اردیبهشت 21 ساعت 12:0 صبح
بعد از ظهور امام زمان(علیه السلام) عدّه ای علیه آن حضرت وارد جنگ می شوند و سعی خواهند کرد تا از تشکیل حکومت عدل الهی بر روی زمین ـ که وعده ی آن، از سوی انبیا و امامان(علیهم السلام) داده شده است ـ جلوگیری کنند. امام(علیه السلام) ابتدا، آنان را به راه حق دعوت خواهد کرد و اگر قبول نکردند، با آنان وارد کارزار می شود و هرگونه فساد و کژی را نابود خواهد کرد.
دوران پس از ظهور حضرت مهدی (عج) بدون شک، والاترین و شکوفاترین فصل تاریخ انسانیت است. آن دوران، دورانی است که وعده‌های خداوند درباره ی خلافت مؤمنان و امامت مستضعفان و وارثت صالحان، عملی می گردد و جهان با قدرت الهی آخرین پرچمدار عدالت و توحید، صحنه‌ی شکوه مندترین جلوه‌های عبادت پروردگار می شود.

سیره حکومتی امام زمان (عج)

دوران پس از ظهور حضرت مهدی (عج) بدون شک، والاترین و شکوفاترین و ارج مندترین، فصل تاریخ انسانیت است. آن دوران، دورانی است که وعده های خداوند درباره ی خلافت مؤمنان و امامت مستضعفان و وارثت صالحان، عملی می گردد و جهان با قدرت الهی آخرین پرچمدار عدالت و توحید، صحنه ی شکوه مندترین جلوه های عبادت پروردگار می شود. در احادیث مختلف، گوشه هایی از عظمت آن دوران به تصویر کشیده شده است. ما، با استفاده از این احادیث، برخی از کارهایی را که امام زمان (عج) برای ایجاد جامعه ای متکامل و ایده ال، انجام می دهند، اشاره می کنیم:

1 - حاکمیت اسلام در سراسر هستی

بعد از ظهور امام زمان(علیه السلام) عدّه ای علیه آن حضرت وارد جنگ می شوند و سعی خواهند کرد تا از تشکیل حکومت عدل الهی بر روی زمین ـ که وعده ی آن، از سوی انبیا و امامان(علیهم السلام) داده شده است ـ جلوگیری کنند. امام(علیه السلام) ابتدا، آنان را به راه حق دعوت خواهد کرد و اگر قبول نکردند، با آنان وارد کارزار می شود و هرگونه فساد و کژی را نابود خواهد کرد.

امام باقر(علیه السلام) در تفسیر آیه ی (وَ قاتِلُوهُمْ حَتّی لا تَکُونَ فِتْنَةٌ وَ یکُونَ الدِّینُ کُلُّهُ لِلّهِ);(1) می فرماید: تأویل این آیه، هنوز نیامده است... پس زمانی که تأویل آن فرا رسد، مشرکان کشته می شوند، مگر موحّد شوند و شرکی باقی نماند.(2) و در حدیث دیگری می فرماید: با مشرکان جنگ می کنند تا این که موحّد شوند و شریکی برای خدا قرار ندهند. چنان (امنیتی حاصل) می شود که پیر زن کهنسال، از مشرق به مغرب می رود، بدون آن که کسی جلوی او را بگیرد.(3)

امام صادق(علیه السلام) می فرماید: إذا قام القائم لایبقی أرض إلّا نودی فیها شهاده أنْ لا إله إلّا الله و أنّ محمّداً رسول الله;(4) زمانی که قائم(علیه السلام) قیام کند، هیچ سرزمینی نمی ماند، مگر این که ندای شهادتین (لا إله إلّا الله و محمّد رسول الله) در آن طنین اندازد.

2 - احیای قرآن و معارف قرآنی
امیرالمؤمنین(علیه السلام) با اشاره به قیام حضرت مهدی (عج) می فرماید: کأنّی أنظر الی شیعتنا بمسجد الکوفه و قد ضربوا الفساطیط یعلّمون الناس القرآن کما اُنزل;(5) گویا شیعیان ما اهل بیت(علیه السلام) را می بینم که در مسجد کوفه گرد آمده اند و خیمه هایی برافراشته اند و در آن ها قرآن را آن چنان که نازل شده است، به مردم یاد می دهند. بنابراین، محور حرکت نهضت جهانی امام مهدی، قرآن است و آن حضرت با تعلیم قرآن، آن را سرمشق زندگی انسان ها قرار خواهند داد. حضرت علی(علیه السلام) در بیان احوال زمان ظهور امام مهدی (عج) می فرماید: (امام مهدی) هوای نفس را به هدایت و رستگاری برمی گرداند، زمانی که مردم هدایت را به هوای نفس تبدیل کرده باشند، و رأی را به قرآن برمی گرداند، زمانی که مردم قرآن را به رأی و اندیشه مبدل کرده باشند.(6)

3 - گسترش عدالت و رفع ستم
مهم ترین شاخص قیام امام مهدی (عج) که تقریباً در اکثر روایات مربوط به آن حضرت ذکر شده است، ریشه کن ساختن ظلم و ستم و فراگیر کردن عدل و قسط در سراسر گیتی است، به گونه ای که می توان ادعا کرد که جمله ی «یملأ الأرضَ قسطاً وعدلا کما ملئت ظلماً و جوراً» که در اکثر احادیث ذکر شده، هم تواتر لفظی دارد و هم تواتر معنوی. پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرماید: قیامت بر پا نمی شود، مگر این که مردی از اهل بیت من که اسمش شبیه اسم من است، حاکم شود و زمین را پر از عدل و قسط کند، همان گونه که پر از ظلم و جور شده بود.(7)

4 - گرایش دوباره به اسلام حقیقی
بعد از وفات پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلّم) و واقعه ی سقیفه بنی ساعده، خلفا سعی کردند با منع نقل و تدوین احادیث پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) از روشن شدن جایگاه اهل بیت(علیه السلام) ـ که به عنوان مفسران دین اسلام و ثقل اصغر نقش هدایت جامعه را داشتند ـ جلوگیری کنند و همین امر موجب شد تا انحرافات و گمراهی هایی که دامن گیر سایر ادیان شده بود، در میان مسلمانان نیز شیوع یابد و برخی عناصر یهودی و مسیحی، با کمک دستگاه خلافت، اسلام را مطابق سلیقه ی خود و مناسب با منافع حاکمان توجیه و تفسیر کنند و موجب جدایی هر چه بیش تر مردم از اهل بیت(علیهم السلام) شوند. افرادی مانند تمیم داری، وهب بن منبه، کعب الاحبار، ابوهریره، عروة بین زبیر، عبدالله بن عمر، ... با تفسیرهایی که بیش تر با هواهای نفسانی و خواسته های حاکمان مطابقت داشت از همان آغاز، موجب بروز برخی انحرافات و بعدها ایجاد فرقه های کلامی در زمان های بعد و... شدند و مردم را از چشمه ی علم اهل بیت(علیه السلام) محروم ساختند. به همین دلیل، آن گاه که امام زمان(علیه السلام) قیام می کند، به پیراستن دین اسلام از انحرافات و پیرایه هایی خواهد پرداخت که از سوی منحرفان بر دین اسلام تحمیل شده است و مردم را به اسلامی که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلّم) آن را ابلاغ کرده بود، دعوت خواهد کرد. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: زمانی که حضرت قائم(علیه السلام) قیام می کند، مردم را مجدداً به اسلام فرا می خواند و به امری هدایت می کند که فراموش شد و جمهور از آن منحرف شده اند...(8)

5 - فراوان شدن نعمت های دنیوی
یکی از مطالب مهم که در احادیث مربوط به امام زمان (عج) بر آن تأکید شده است، وفور نعمت های مادّی در زمان حکومت امام مهدی(علیه السلام) است. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلّم)می فرماید: ... یظهر الله له کنوز الأرض و معادنها; خداوند، گنج های زمین و معادن آن را برای امام مهدی (عج) ظاهر خواهد کرد.(9) از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل شده که فرمود: ...هنگامی که قائم ما قیام کند، آسمان، باران خود را فرو خواهد ریخت و زمین، گیاهان خود را خواهد رویانید... به گونه ای که زن، میان عراق و شام راه خواهد رفت و همه جا بر روی گیاه پا خواهد گذاشت... .(10)

6 - عمران و آبادی
امام زمان(علیه السلام) علاوه بر هدایت دینی، اجتماعی، سیاسی، به امور دنیوی نیز رسیدگی می کند و به عمران و آبادی شهرها و روستاها خواهد پرداخت. امام باقر(علیه السلام) می فرماید: فلا یبقی فی الأرض خراب الّا عُمَّر;(11) بر روی زمین، هیچ خرابی نخواهد بود، مگر این که آباد خواهد شد. مفضّل از امام صادق(علیه السلام) نقل می کند که آن حضرت فرمود: هنگامی که قائم آل محمد(علیهم السلام) قیام کند، در پشت کوفه، مسجدی بنا خواهد کرد که هزار در دارد و خانه های کوفه به نهر کربلا متصل خواهد شد.(12) در حدیث دیگری نقل شده که امام مهدی(علیه السلام)راه ها را وسیع می کند، آب های ناودان ها و فاضلاب ها را که به راه های عمومی می ریزد، قطع می کند و چیزهایی را موجب راه بندان می شوند، رفع می کند. خلاصه، امور شهری را سامان خواهد داد.(13)

7 - تکامل علمی و عقلی مردم
امام مهدی (عج) با نهضت خود، درهای رحمت را باز می کند و موجب تکامل علوم و صنایع خواهد شد و علوم، چنان رشد و گسترش خواهد یافت که همه شگفت زده خواهند شد. امام صادق(علیه السلام) می فرماید: علم، بیست و هفت حرف است. تمام آن چه انبیا آورده اند، دو حرف است و مردم، تا امروز، بیش از آن دو حرف نمی شناسند. هنگامی که قائم ما(علیه السلام)قیام کند، بیست و پنج حرف را می آورد و بین مردم توسعه خواهد داد و به دو حرف قبلی اضافه خواهد کرد تا بیست و هفت حرف کامل شود.(14)

این حدیث، نشانه ی سرعت و شتاب زدگی و گسترش و توسعه ی علوم در میان مردم است که به دست امام مهدی (عج) صورت خواهد گرفت، به گونه ای که در مدّت حکومت آن حضرت، مردم، بیش از دَه برابر آن چه را از زمان خلقت تا زمان قیام آن حضرت از علم به دست آورده بودند، به دست خواهند آورد.

در روایت دیگری امام باقر(علیه السلام) می فرماید: هنگامی که قائم ما قیام کند، دست خود را بر روی سر بندگان خواهد گذاشت و بدین وسیله، عقل های آنان جمع می شود و اخلاقشان کامل می شود.(15) از مجموع احادیث، استنباط می شود که برای انسان، در دوره ی حکومت امام مهدی (عج) تمام ایده آل ها و آرزوهای حقّی که دارد و ممکن است که بر آن ها دست بیازد، تحقّق خواهد یافت و از نظر علمی، اخلاقی، اقتصادی، امنیتی، ... به کمال مطلوب خود، خواهد رسید.

پی نوشتها :
1 . انفال: 39.
2 . بحارالأنوار، ج 52، ص 378.
3 . همان، ج 52، ص 343.
4 . همان، ج 52، ص 340.
5 . همان، ج 52، ص 366.
6 . نهج البلاغه، ترجمه و شرح علینقی فیض الاسلام، خ 138، ج 3، ص 424، مرکز نشر آثار فیض الاسلام.
7 . بحارالأنوار، ج 51، ص 81.
8 . بحارالأنوار، ج 51، ص 30.
9 . بحارالأنوار، ج 52، ص 323.
10 . بحارالأنوار، ج 52، ص 322.
11 . همان، ج 52، ص 191.
12 . همان، ج 52، ص 337.
13 . همان، ج 52، ص 339.
14 . بحارالأنوار، ج 52، ص 336.
15 . همان.

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


بازی رایانه ای ، ابزار قدرت نرم

دوشنبه 86 اردیبهشت 10 ساعت 12:0 صبح

در اوایل دهه 60 میلادی رایانه وسیله ای خاص و تا حدودی تجملی محسوب می شد که در دسترس همگان نبود، راسل از دانشجویان دانشگاه MIT نخستین بازی رایانه ای را با نام Spacewar نوشت که روی رایانه ای به نام PDP-1 که اندازه ای در حدود یک اتومبیل داشت اجرا می شد و داستان بازی همان جنگ سفینه ها بود که شما باید سفینه طرف مقابل را نابود می کردید.

چکیده:
با گسترش تکنولوژی ارتباطات هر روزه ابزار جدیدی در اختیار کارشناسان عملیات روانی قرار می گیرد. در جنگ جهانی دوم نازیها با حداکثر توان از دو رسانه سینما و رادیو استفاده نمودند.و اکنون نیز این ابزار به خصوص سینما مورد استفاده محافل صهیونیستی قرار می گیرد در کنار این ابزار ،صنعت نو ظهور بازی های رایانه ای به علت خصوصیات ویژه خود به ابزار نوین عملیات روانی تبدیل شده اند ولی متاسفانه تا کنون به این محصول فرهنگی توجه جدی نشده است.با بررسی کمی و کیفی بازی های رایانه ای می توان به میزان تاثیر گذاری این صنعت نسبت به سایر صنایع مانند صنعت فیلم های سینمایی پی برد.عواملی کمی چون مدت زمان صرف شده توسط کاربر و عوامل کیفی چون گرافیک،صدا و تعامل، ابتکار سیر داستان، کنجکاوی، پیچیدگی وتخیل، منطق، حافظه،بازتاب ها، مهارت های ریاضی، چالش حل مساله و تجسم از جمله جنبه های فنی، روانی و فردی است که کاربر را جذب بازی ها ی رایانه ای می کند.کار مستقل، مداومت در بازی، لذت بردن از بازی، مشارکت فعال، تعامل مشارکتی، ساختار گروهی، یادگیری، رقابت یا همکاری گروهی و فرصت های برابر در بازی ازجمله عواملی است که در فرد برای ادامه بازی ایجاد انگیزه می کند.
در این مقاله سعی خواهد شد به موضوعاتی و محورهایی که در بازی های رایانه ای پرداخته شده و با بیان مصادیق و نیز شرکتهای بازی های رایانه ای که بیشتر با این محوریتها اقدام به ساخت بازی می نمایند اشاره شود.

گسترش و پیشرفت صنعت و تکنولوژی ارتباطات میان انسانها را در دو جنبه توسعه داد:
1- اول از نظر حمل و نقل، شامل جاده، اتومبیل، راه‌آهن و نظایر اینها که موجب افزایش ارتباط فیزیکی بین افراد بشر شد.
2- دوم از نظر توسعه وسایل و ابزارهای پیام رسانی مانند چاپ، تلفن، سینما، تلگراف که موجب نزدیک غیرمادی وگسترش تعامل پیامی میان انسانها گشت.

در کنار توسعه ارتباطات، انقلاب صنعتی موجب ظهور پدیده‌های دیگری نیز شد مانند شهرنشینی، افزایش جمعیت و متراکم شدن آن، پیچیده شدن حیات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جوامع و به تبع آن تقسیم بسیار وسیع کار و غیره. اینها دست به دست هم داد و نیروی سیاسی جدیدی به نام مردم شکل گرفت. به تعبیری، پیدایش پدیده‌هایی همچون افکار عمومی ، با این دیدگاه ابزار تبلیغات و عملیات روانی جایگاه خاص خود را پیدا کرده تا توانای تاثیر گذاری بر مردم خودی ،مردم دشمن،مردم بی طرف و نهایتا افکار عمومی جهان افزایش یابد.درهر برهه ابزار نوین انقلاب ارتباطات مورد توجه و استفاده قرار گرفت.

در جنگ جهانی دوم نازیها وزارت تبلیغات را به سرپرستی گوبلز ایجاد کردند نازیها با حداکثر توان از دو رسانه سینما و رادیو استفاده کردند. بنا به گفتة دیوید ولچ، از میان همه ابزارهای اعمال نفوذ نهانی و روانی، هیچ یک به اندازه سینما مورد توجه رایش سوم نبود. گوبلز در یکی از نخستین سخنرانیهای خود در مقام وزیر تبلیغات، اعلام کرد که :
« سینمای آلمان در پیشاپیش سربازان نازی، رسالت فتح جهانی را بر دوش دارد.»

رژیم نازی، سرمایه‌گذاری سنگینی روی سینما انجام داد به گونه‌ای که بین سالهای 1933 تا1945 ، 1097 فیلم در آلمان تولید شد. نازیها 16 ایستگاه فرستنده رادیویی ایجاد کردند که با نام مستعار «پیروزی» برای 13 کشور اروپایی برنامه پخش می‌کرد. علاوه بر آن، ایستگاه‌های رادیویی رسمی آنها نیز برای 60 کشور برنامه پخش می‌کرد و مجموع برنامه‌های آنها به 430 ساعت در روز می‌رسید. گوبلز چنان برنامه‌ریزی کرده بود که ذهن مردم سرزمینهای اشغالی را از قبل و به تدریج از طریق فرستنده‌های رادیویی آلمان برای اشغال کشورشان آماده کند.
پس از شکست رژیم نازی آلمان که قصد تشکیل امپراطوری جهانی را داشت شاید هیچ کشوری به اندازه آمریکا وارد این میدان نشده است.و در این میان صهیونیستها بیشترین نفوذ را روی صنعت دارند و از آن بهره برداری می کنند.

واژه جنگ روانی در آمریکا، پس از انتشار کتاب «جنگ روانی آلمان» نوشته فاراگو در سال 1942 گسترش یافت.
در سال 1950، دولت ترومن به منظور کسب آمادگی برای اجرای جنگ روانی در کره، پروژه‌ای را با عنوان «نبرد حقیقت» (یا تهاجم عظیم و قدرتمند روانی) با بودجه‌ای معادل 121 میلیون دلار تصویب کرد.

از آن زمان تاکنون، سازمانها و واحدهای روانی- تبلیغاتی آمریکا با توسعه‌ای روزافزون همواره به عنوان یکی از بازوهای اصلی آن کشور در جنگ و صلح عمل کرده‌اند. این سازمانها، طیف وسیعی از ابزارها را را شامل می‌شوند. برخی از آنان قشر های خاص یک جامعه را مانند دانشجویان و نخبگان مورد هدف قرار داده اند مانند کتابخانه‌ها، بورسهای دانشگاهی و خانه های فرهنگ و برخی دیگر افکار عمومی آحاد جامعه را مورد هدف قرار داده اند مانند رادیو‌ها ،شبکه های تلویزیونی، ماهواره‌هاو به خصوص فیلم های سینمایی در این میان صنعت بازی های رایانه ای نیز به جدید ترین این ابزار تبدیل شده است.

تاریخچه بازی های رایانه‌ای :
در اوایل دهه 60 میلادی رایانه وسیله ای خاص و تا حدودی تجملی محسوب می شد که در دسترس همگان نبود، راسل از دانشجویان دانشگاه MIT نخستین بازی رایانه ای را با نام Spacewar نوشت که روی رایانه ای به نام PDP-1 که اندازه ای در حدود یک اتومبیل داشت اجرا می شد و داستان بازی همان جنگ سفینه ها بود که شما باید سفینه طرف مقابل را نابود می کردید.
بعد از آن شرکت آتاری در سال 1973 بازی Pong را ساخت که یک بازی ساده متشکل از تعدادی مستطیل سیاه و سفید بود که چندان خلاقیتی در آن وجود نداشت.
مهاجمان فضایی، بازی دیگری که در سال 1997 در شرکت تایتو نوشته شد، شامل عناصر کلاسیک یک بازی رایانه ای بود. در این بازی کنترل یک شیء یا شخص در دست بازیکن بود که باید با کمک آن دشمنان را نابود می کرد.
پس از آن بازیهای ویدئویی سیر تکاملی خود را طی کردند که در اواسط دهه هشتاد بازیها بیشتر به سمت جنگی (WAR GAME )سوق پیدا کردند.علت آن علاوه بر مسائل فنی جو متشنج اواخر دهه 80 آمریکا ،ناشی از جنگ سرد با شوروی و دیگر برنامه های رییس جمهور وقت ریگان بود بازیهایی مثل star flight و…ولی در پنج سال اخیر با پیشرفت هایی که در سخت افزار ها و نرم افزارها ساخت و اجرا بازی ایجاد شده این محصول جایگاه خاص خود را در جهان پیدا کرده است.

و به دلایلی تا کنون به این محصول فرهنگی توجه جدی نشده و حتی مطالعات جدی نیز در این زمینه انجام نشده است.

از جمله دلایل عدم توجه به این موضوع می توان این موارد را ذکر کرد.
1- عمر زیادی از این پدیده نمی گذرد .
2- بازیهای رایانه ای بیشتر مورد توجه قشر کودکان و نوجوان است.
3- با توجه به اینکه تاثیر ات آن بلند مدت بوده و در کوتاه مدت مشخص نمی شود هنوز احساس نیاز به تحقیقات جدی در این زمینه احساس نشده است.

ولی با دلایل کمی و کیفی زیادی می توان به میزان تاثیر گذاری این بازی ها نسبت به سایر محصولات حتی فیلم های سینمایی پی برد.

راجر ایبرت) یکی از بزرگ‌ترین منتقدین سینمایی هالیود می باشد( در مصاحبه ای با سایت معتبر IGN اکیدا به استدیوهای فیلم سازی هالیوود هشدار داده و اظهار داشته که اگر اوضاع به همین منوال پیش برود تا یکی دو سال دیگر تماشاگری را در سالنهای سینمایی نبینیم.و همه به سراغ بازی های کامپیوتری بروند.وی داین مورد چنین می گویدتا پیش از این هالیوود در برابر بازی ها احساس امنیت می کرد و حتی خیلی ها فکر می کردند که اگر یک بازی بخواهد موفق باشد باید به فیلم سینمایی تبدیل شود تا فروش آن تضمین شود ولی اکنون وضع عملا برعکس شده است و ما شاهد هستیم که فیلم هایی مانند مهاجم مقبره و رستاخیز یا اهریمن ساکن که موضوع خود را از بازیها گرفته اند چندان موفق نبوده اند ولی بازیهای آنها بسیار فروش بیشتری داشته اند و هم از نظر هنری و هم از نظر تجاری موفق بود ه اند و بدتر اینکه فیلم های پر طرفدار هالیوودی که فروش زیادی نداشته باشند در صورت تبدیل شدن به بازی تقریبا مطمئن خواهند بود که فروش خوبی خواهند داشت و این برای فیلم های سینمایی خیلی بد و نا امید کننده است.

کمی:

الف: مقایسه میزان درآمد
چنانچه میزان درآمد و سود شرکت های فیلم سازی و بازی های رایانه ای را ملاک قرار دهیم.به گزارش بسیاری از سایتها صنعت بازی های رایانه ای از سینما پیشی گرفته است .بعنوان مثال در شش ماه نخست سال ‌2005، فروش بازی‌های رایانه‌ای درکشورهای اروپایی از فروش فیلم‌های هالیوودی بسیار بیشتر بوده است.و این روند به صورت صعودی در حال ادامه است.
آمارها نشان می‌دهد که روند تولید بازی‌های رایانه‌ای به 4-3 هزار نسخه در سال می‌رسد و با شتابی ملموس در جامعه جهانی در حال گسترش است.
بیش از 30 میلیون نفر در سراسر جهان، بخشی از اوقات فراغت خود را با بازی‌های رایانه‌ای پر می‌کنند که بالغ بر 10 درصد آنها بین 4 تا 7 ساعت از زندگی روزمره‌شان را به بازی با رایانه اختصاص داده‌اند؛ این آمار علاوه بر آنکه گستردگی بازی‌های رایانه‌ای را نشان می‌دهد،

ب: مدت زمان صرف شده توسط کاربر
از سوی دیگر میزان زمانی یک کاربر با صرف یک فیلم سینمایی می کند با یک بازی رایانه ای قابل قیاس نیست.با در نظر گرفتن متوسط مدت زمان یک فیلم و با در نظر گرفتن جاذبه ها ویژه مانند موضوع یا جذابیتهای بصری و… این فیلم دو بار توسط کاربر تماشا شود نهایتا به طور میانگین بین 3 تا 6 ساعت صرف یک فیلم خواهد شدولی مدت زمان که یک کاربر بازی رایانه صرف می کند که بازی را در حالت ساده و نرمال آن وحتی با استفاده از کدهای ویژه که به کدهای تقلب (نسوز کننده ها) معروف هستند و فقط برای اقناع حس کنجکاوی برای دیدن تمامی مراحل بازی صرف می کند.می تواند چندین برابر این مدت زمان باشد.(البته این پارامتر برای کاربر های مختلف و بازی های مختلف متفاوت بوده و گاه اختلاف فاحشی دارد. (


کیفی:

از نظر نحوه برقراری ارتباط ابزاری همچون سینما،رادیو و تلویزیونی با بازی رایانه ای اختلاف زیادی وجود دارد درحالت اول به طورمعمول ارتباط یک سویه بوده ولی در بازی رایانه ای گرافیک،صدا و تعامل، ابتکار سیر داستان، کنجکاوی، پیچیدگی وتخیل، منطق، حافظه، بازتاب ها، مهارت های ریاضی، چالش حل مساله و تجسم از جمله جنبه های فنی، روانی و فردی است که بازیگران را جذب این بازی ها می کند.کار مستقل، مداومت در بازی، لذت بردن از بازی، مشارکت فعال، تعامل مشارکتی، ساختار گروهی، یادگیری، رقابت یا همکاری گروهی و فرصت های برابر در بازی ازجمله عواملی است که در فرد برای ادامه بازی ایجاد انگیزه می کند.
دکتر "پل اینچ" از دانشگاهی در اوکلاهاما در سال 1999 تحقیقات گسترده ای را در خصوص تاثیرات بازی ها روی مغز و روان بازیکنان انجام داده است.

وی بنا بر این تحقیقات اظهار داشته است: بازی ها اندازه نرمال ضربان قلب را تغییر می دهند و میزان هورمون های بدن را نیز دستخوش تغییر می کنند.

افرادی که به طور غیرفعال فقط به تماشای این بازی ها می پردازند و بطور فعال در بازی ها شرکت نمی کنند، فشارهای عصبی زیادی را در محیط بازی ها تحمل می کنند.
محققان به این نتیجه رسیده اند که تاثیرات روحی و روانی بازی های رایانه ای بسیار شبیه به بازی های حقیقی و ورزش های پر استرس است.

حس بازیکنی که شکست می خورد و فشارهای روحی که تحمل می کند بسیار شبیه به حس بازیکنان شکست خورده فوتبال است و تاثیرات روانی این بازیها بسیار به هم شبیه است.
با توجه به آنچه که ذکر شد بررسی و تحقیات پایه ای در این زمینه ضروری به نظر می رسد.


بازی رایانه ای و عملیات روانی:

عملیات‌روانی:
«عملیات‌روانی عبارت است از استفاده دقیق و طراحی شده از تبلیغات و سایر امکانات به منظور تأثیرگذاری بر افکار، احساسات، تمایلات و رفتار گروههای دوست، دشمن و بیطرف، برای دستیابی به اهداف ملی»

عملیات روانی به دوبخش تقسیم می شود:

1- عملیات‌روانی استراتژیک
2- عملیات‌روانی تاکتیکی

که بازی های رایانه بیشتر در بخش اول یعنی عملیات روانی استراتژیکی قرار می گیرد.

این عملیات، عموماً برای پیشبرد اهداف گسترده یا درازمدت و در هماهنگی با طرح‌ریزی استراتژیک کلی طراحی شده و معمولاً دارای تأثیراتی درآینده دور است. مخاطبان این عملیات‌را شهروندان و نظامیان دشمن که خارج از منطقه جنگی بسر می‌برند و همچنین کل جمعیت کشورهای دوست، بی‌طرف، یا دوست دشمن ما (متعهدان دشمن) تشکیل می‌دهد.
هر چند که نمی توان همه بازی های رایانه ای را جز این برنامه محسوب کرد ولی عمدتا بازی های رایانه ای جنگی یا همان war game که توسط شرکتهای خاصی مانند شرکت کوماوار ،شرکت Conflict یا مجموعه بازیهای دلتا فورس جز از این عملیات هستند.

از جمله مقاصدی که در عملیات روانی استراتژیکی پیگیری می شود :
1- تشریح خط مشی‌ها، اهداف و مقاصد سیاسی کشور خودی برای مخاطبین و ارائه استدلالهای پشتیبانی از آن خط‌مشی‌ها و غیره.
2- برانگیختن افکار عمومی به طرفداری یا علیه یک عملیات نظامی.
3- پشتیبانی از تحریمهای اقتصادی و دیگر اشکال غیرقهرآمیز اعمال فشار علیه دشمن. – 4- تشریح خط مشی‌ها، اهداف و مقاصد سیاسی کشور خودی برای مخاطبین و ارائه استدلالهای پشتیبانی از آن خط‌مشی‌ها و غیره.

بیشترین بازی های رایانه ای در راستای این هدف تولید و به صحنه بین المللی عرضه شده است.

عنصر مشترک تمامی این بازی ها این است که کاربر در نقش یک سرباز شجاع و زبده غربی عمدتا نیروی ویژه دلتا فورس (Delta Force) آمریکا یا (S.A.S) انگلیس و یا حتی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل برای گسترش آزادی های فردی و دمکراسی و مبارزه با گروهها و سازمان تروریستی دولتی یا غیر دولتی و یا حتی موجودات فضایی و یا تخیلی که بشریت را به سوی نابودی می کشاند وارد عمل شده و هدفی جز مبارزه و نابودی تروریستها و نجات بشریت ندارند.

ایالات متحده آمریکا سعی دارد با این برنامه های فرهنگی، تجاوزات نظامی خود را در میان ملت آمریکا و حتی سایر ملتها امری عادی ،انسان دوستانه و درراستای گسترش صلح و دمکراسی در سطح جهان نشان دهد.سعی می شود این موضوع القا شود که آمریکا نماد خیر مطلق در جهان است و هر فرد یا گروه یا دولتی که مخالف او و ارزشهایش است محورهای شرارت و شیطانی هستند.

در قبل از فروپاشی شوروی ریگان لقب «امپراتور شرور» را به اتحاد جماهیر شوروی داد و پس از آن جرج دبلیو بوش ا;کشور هایی چون ایران و عراق با عنوان کشور های پلید (شرور ( (the evil ones) نام برد.

در همین راستا برخی از باز های رایانه ای به جنگ جهانی دوم و مبارزه با دولت نژاد پرست نازی پرداخته و یا پس از آن به مبارزه با کمونیستهامی پردازد.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ،آمریکا سعی می کند کشورها و گروههای مسلمان را بزرگترین خطر برای صلح جهانی معرفی کند.چرا که به قول نظریه پردازان آنها آمریکا اکنون به جای اژدهای بزرگ با مارهای سمی پرشماری روبروست یا به قول کسینجر با اسلام سیاسی به رهبری جمهوری اسلامی ایران.

مقام معظم رهبری در این باره فرمودند:
«امروز استکبار جهانی که رئیس جمهور کنونی آمریکا سخنگوی آن است دنیای اسلام را صریحا تهدید می‌کند و سخن از جنگ صلیبی می‌گوید، شبکه استکباری صهیونیزم و سازمان‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس در همه دنیای اسلام سرگرم فتنه انگیزی اند، با پول و تشویق آنان به مقدسات اسلامی در رسانه‌ها علنا اهانت می‌شود و حتی سیمای ملکوتی پیامبر اعظم از جسارت سخیف آنان مصون نمی ماند، هزارها فیلم سینمایی و بازی رایانه‌ای و امثال آن با هدف زشت نمایاندن چهره اسلام و مسلمین، تولید و روانه بازارها می‌شود، و اینها همه علاوه بر جنایات آنان در تعرض به کشورهای اسلامی و کشتارهای فلسطین و عراق و افغانستان و دخالت طلبکارانه آنان در کشورهای اسلامی برای تامین منافع نامشروع سیاسی و اقتصادی است.»


1- بازی ها رایانه ای با محوریت جنگ جهانی دوم :

در مورد مبارزه با نازی ها و جنگ جهانی دوم بازی های زیادی ساخته شده و همچنان ساخت بازی های جدید پیرامون جنگ جهانی دوم ادامه دارد .

* بازی رایانه ای: mohaa:break through
در بازی mohaa:break through که یازده مرحله دارد شما در نقش john baker یک گروهبان آمریکایی در درگیریها شرکت می کنید در مسیر (kasseine)در شمال آفریقا ،در راه تصرف (messian) در سیسیل و در آخر ارتش آلمان را در جنگ تاریخی (mont battali) در قلب ایتالیا شکست می دهید .

* بازی رایانه ای: medal of honor:allied assault
در بازی medal of honor:allied assault که در اوایل سال 2002 به بازار ارائه شدشما در نقش ستوان(مایک پاول)یکی از نیروهای گردان اول تفنگداران مخصوص ارتش متفقین هستید .عملیات شما در الجزایر شمال آفریقا شروع میشود و سپس ماموریتهای خود را در نروژ ،ساحل نرماندی ،منطقه بریتان ،فرانسه و جنگلهای زیگفرید آلمان ادامه می دهید .

* بازی رایانه ای spearhead:mohaa
در نسخه دوم mohaa با عنوان spearhead ) خط مقدم ) شما در نقش جک بارنز از نیروی هوابرد بازی می کنید و در مناطق عملیاتی نرماندی و برلین جنگ جهانی دوم را تجربه می کنید.

* بازی رایانه ای call of duty
در بازی call of duty ابتدا آموزشهای لازم رادیده سپس به منطقه اعزام می شوید.شما در قالب نیروهای آمریکایی ،انگلیسی یا روسی به مقابله با نیروهای آلمانی رفته و در نهایت باورود به برلین و کشتن آخرین سرباز آلمانی پرچم آزادی را بر روی ساختمانهای این کشور به اهتزاز در می آورید.
یا در بازی Battel field 1942 شما در نقش نیروهای متفقین به مبارزه با آلمانیها می روید.ویا در بازی بازگشت به قلعه ولفن اشتاینreturn to castel wolfenshtine شما به مبارزه با نازیها می روید.


2- بازی ها رایانه ای با محوریت کشور های کمونیستی :

* بازی رایانه ای Ghost recon2
در قسمت دو م بازی Ghost recon از سری بازی های Tom Clancy یک ژنرال کره شمالی محموله های بشر دوستانه سازمان ملل که شامل آب و غذا می باشد را به نفع نظامیان خود ضبط می کند و با در درست گرفتن کنترل کره شمالی به سوی چین یورش می برد. شما در نقش کماندوهای مخصوص آمریکایی که به کمک نیروهای چین شتافته اند، ظاهر می شوید.

هر چند که در واکنش به ساخت این بازی یک مقام نظامی کره شمالی در روزنامه کره ای تانگیل Tongil گفت: «فعلا این فقط رای آنها دریک بازی است، اما جنگ ما با آنها قطعا یک بازی نخواهد بود،آنها شکست سخت و مرگ بدی را در هنگام جنگ با ما تجربه خواهند کرد.»

3- بازی ها رایانه ای با محوریت کشور ها و گروه های اسلامی :

همانطور که عنوان شد در بازی های رایانه ای جدید شما به مبارزه با کشور ها و گرو های اسلامی می روید.مشخصه مشترک این بازی های استفاده از نماد ها و سمبل های اسلامی است.
نمایش مکانهای منقش به نقوش اسلیمی ، استفاده از رنگ سبز برای نمایش تروریستها ، استفاده از مکانهای مذهبی مسلمانان مانند مسجد چرا که یکی از محل تجمع تروریستها است و عمدتا تک تیر انداز ها بالا ی مناره های مساجد موضع گرفته اند و به سمت شما تیر اندازی می کنند،استفاده از صدای عربی و فارسی برای بیان زبان تروریستها ، استفاده از صدای پس زمینه مانند صدای صلوات و پخش آیات قرآن و...

در بازی رایانه ایDelta Force (black hawk down:team saber) برای مبارزه با تروریستهای به کشور های مختلف سر می زنید.

در یکی از مراحل بازی که در سال 2005 میلادی اتفاق می افتد شما برای مبارزه با تروریستها به ایران حمله کنید این بخش بازی دارای سه بخش است در یک مرحله به جزیره خارک حمله می کنید و در یک بخش دیگر به یک پایانه نفتی در خلیج فارس که توسط نیروهای نظامی محافظت می شوند حمله کنید.

در این بخش علاوه برکشتن نیروهای نظامی کلاسیک با مصوب نظامی با لباس شخصی مواجه می شوید که در کنار نیروهای کلاسیک می باشند ( که به نظر می رسد بیانگر نیروهای بسیج مردمی ایران می باشد.)


* بازی رایانه ای جنگ ژنرالها (generals)
در بازی جنگ ژنرالها (generals) شما در نقش سربازان آمریکایی ماموریت مبارزه با تروریستها در نقاط مختلف جهان همچون عراق برای مبارزه با بعثیان ،یا در افغانستان برای مبارزه با گروه القاعده می روید در عراق و افغانستان تروریستها با رنگ سبز نمایش داده می شوند ماشین سبز ،کلاه نظامی سبز ، پرچمهای سبز رنگ و حتی کلاهک موشکها با رنگ سبز نمایش داده می شوند.
هر چند که بسیاری از شرکتهای ساخت بازی های رایانه ای در بازیهایشان به صورت موردی بازی های اینچنینی دیده می شود و لی به نظرمی رسد چند شرکت مانند شرکت کوما - ریالتی گیمز (Kuma Reality Games) و شرکت کانفلیست (Conflict) با این هدف که تجاوزات نظامی آمریکا را در اقصی نقاط جهان توجیه تاسیس شد ه اند.


* بازی رایانه ای سام ماجراجو در پرسپولیس :

در این بازی در اوایل قرن 22 زمین تحت حمله مزدوران اهریمن جهانی قرار می گیرد و نوع بشر در معرض نابودی کامل است .شما در نقش سام استون ملقب به سام ماجراجو بلافاصله برای تغییر گذشته با استفاده از یک دستگاه قدیمی به نام دروازه زمان به گذشته بر می گردید تا نسل بشر را از خطر نابودی حفظ کنید.
شیاطنی که به اهریمن جهانی کمک می کنند عبارتند از کامیکاز بی سر (beheaded kamikaze) وعقرب بالغ(Araohnoid adult)، زامبال(zambul)، غول لاوا (lava golem) هر کدام از این شیاطین دارای اسلحه ای برای ضربه زدن به شما هستند.
عقرب بالغ (Araohnoid adult) یکی از ایادی شیطان است او یک جنگجوی مذهبی که از نژاد اولیه بند پایان به وجود آمده و به خاطر عقاید مذهبیشان بسیار متخاصم هستند.
یکی دیگر از این شیاطین کامیکاز بی سر (beheaded kamikaze) است او یک سرباز سیرین است که اهریمن جهانی او را زنده کرده و کنترل زندگی آن را در دست دارد این موجود به شکل یک انسان فاقد سر است. بدون سر بودن او به معنای نداشتن عقل و شعور و منطق است. بنابراین او را برای عملیات خودکشی مانند به خدمت گرفته است.
کامیکاز بی سر دو بمب در دستان خود حمل می کند و هنگامیکه به اندازه کافی به هدف نزدیک شد آن را فعال می کند هر چقدر به شما نزدیک تر باشد خسارت بیشتر به شما وارد می کند هر چند که خود نیز پس از انجام این عمل نابود و متلاشی می شود.
که به نوعی به صورت غیر مستقیم این عمل را که به عملیات شهادت طلبانه مسلمانان شباهت دارد یک عمل شیطانی تلقی کرده و عملی فاقد هرگونه پشتوانه عقلانه می باشد.
برای مبارزه با شیاطین شما به محلهایی شبیه معابد و مساجد می روید اماکنی که پر از طرح ها و نقوش اسلامی است.(تصاویر زیر) مثلا در بسیاری از مراحل که دارای طرح های اسلیمی است چنانچه روی این تصاویر بزرگ نمایی کنیم نام علی بر روی آنها نقش بسته است.
و در نهایت شما پس از گذراندن مراحل سخت و دشوار در کلیسا با اهریمن جهانی روبه رو شده و در نهایت او را شکست می دهید.

* بازی رایانه ای (IGI 2) :
در یکی از مراحل این بازی شما در لیبی وارد عملیات می شوید صدای قرآن و صلوات بگوش می رسد نام خداوند (الله) و نام پیامبر (محمد)(ص) بر روی دیوار نقش بسته است و در یک مرحله دیگر تروریستها به صدای رادیو فارسی ایران گوش می دهند.

- شرکت کوما - ریالتی گیمز Kuma Reality Games :

شرکت کوماوار عنوان می کند برای مشترکین خود این امکان را فراهم می کند تا تجربه کنند ماموریتهایی را که بر اساس حوادث بحرانی روز جهان است.بازیهای جدید این شرکت در مناطق مختلف جهان است مانند عراق ، افغانستان ،ویتنام و ایران و...
کیت هالپر، مدیر شرکت کوما ریالتی گیمز Kuma Reality Games در گفتگویی با بخش فارسی بی بی سی تاکید کرد:
"ما تلاش می کنیم که به عنوان یک رسانه تصویری همزمان با اخبار پیش برویم. وقتی مخاطب هرروزه اخباری را در تلویزیون یا روزنامه ها می بیند این یک فرصت استثنایی برای ما است که ما هم تعامل او را با یک بازی درباره همان موضوع جلب کنیم."
بیشتر ماموریتهای این سری از بازیها در عراق و افغانستان می گذرند و نیروهای شرکت کننده در عملیات عبارتند از: کلاه سبزها، نیروهای ویژه عملیات شبانه، نیروهای ویژه کماندویی اسرائیل، هنگ هفتاد و پنجم رنجرها، نیروهای ویژه دلتا فورس، نیروی دریایی آمریکا، نیروهای واکنش سریع وکماندوهای چترباز بریتانیا.

کیت هالپر، مدیر عامل کوما وار می گوید:
«برخی رسانه ها به تفاسیری از واقعیت می پردازند که درکش برای عامه مردم امکان پذیر نیست؛ اما بازیهای ویدئویی ما واقعیت ملموس را یعنی آنچه در خیابان های بغداد می گذرد، بازسازی می کند.»
شرکت کوما در بیانیه های مطبوعاتی که پیش از این منتشر کرده بود، هدف از انتشار این بازی ها روی اینترنت را نمایش "جانفشانی‌ها" و موقعیت های خطیر سربازان آمریکایی اعلام کرده بود!
کوما ریالتی گیمز از دو موسسه حامی سربازان جان باخته و معلول آمریکا حمایت می کند. با این حال سخنگویان و مدیر عامل این شرکت موکدا هر گونه ارتباطی با دستگاه های دولتی آمریکا را انکار می کنند.! در عین حال کیت هالپر می گوید که برخی از محصولات این شرکت توسط ارتش آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد.
نشریه آلمانی اشپیگل آن لاین در گزارشی در باره این بازی ادعا می کند کارشناسان نظامی سابق ارتش آمریکا به عنوان مشاور با این شرکت همکاری می کنند.
این شرکت تا کنون بیش از 70 بازی با موضوعات مختلف ساخته است.

در ایران زمانی افکار عمومی و رسانه ها به ساخت بازی توسط این شرکت حساسیت نشان دادند که این شرکت بازی تحت عنوان "حمله به ایران" (Assault on Iran ) با به بازار ارائه کرد.

در بازی رایانه ای "حمله به ایران" که پنجاه و هشتمین ماموریت بازی "کوما وار" است، سربازان آمریکایی وظیفه دارند ضمن حمله به تاسیسات هسته ای نطنز، دانشمندان ایرانی را از بین ببرند و یک دانشمند زندانی را آزاد کنند.
این بازی ساز ادعا کرده است: "از آنجا که تردیدی در زمینه اهداف واقعی ایران از غنی سازی اورانیوم به منظور بدل شدن به دومین کشور اسلامی (پس از پاکستان) دارای بمب اتمی وجود ندارد و از سوی دیگر حمله نظامی گسترده و اشغال ایران می تواند با توجه به در تیررس بودن منابع نفتی خاورمیانه از سوی ایران به گسترده شدن دامنه جنگ در منطقه بیانجامد، یک عملیات نظامی کوچک به منظور نابودی پایگاه هسته ای و فناوری ایران، بیشتر می تواند مانع از دستیابی این کشور به بمب اتمی شود."

کیت هالپر به سایت فارسی بی بی سی گفته است: "هنوز خیلی از آمریکایی ها نگران برنامه هسته ای ایران هستند. برای همین ما به بازآفرینی موقعیت ها دست می زنیم تا بحث های مرتبط را پوشش دهیم. کاربران زیادی با ارسال تومار اینترنتی به ما گفتند که این بازی را به دلایل سیاسی دوست ندارند. ولی ما یک موسسه سیاسی نیستیم. این بازی فرصتی ایجاد می کند که ما به برنامه اتمی ایران فکر کنیم."
با این حال توجیه طراحان بازی در تولید این بازی استناد به جمله ای از جورج بوش، رییس جمهور آمریکا، است که در برابر تهدیدات هسته ای جمهوری اسلامی "تمام گزینه ها قابل بررسی است."
هر چند که قبل از این هم این شرکت با ارائه بازی(Iran Hostage Rescue) در مورد ایران بازی رایانه ای ارائه داده بود. در بازی(Iran Hostage Rescue ) شما در نقش نیروهای ویژه ای هستید که وظیفه تان نجات گروگانهای آمریکایی که در سفارتخانه آمریکا در تهران زندانی هستند .این بازی به مناسبت فرا رسیدن بیست و پنجمین سالگرد این حادثه به بازار عرضه شده است .
این شرکت اعلام کرده برای ساخت این بازی از اسناد رسمی و نیز فیلم ویدیویی مصاحبه با آنتونیو مندز (Antonio Mendez)از مسولان سابق سازمان سیا (CIA) ساخته شده است. هر چند این شرکت با تحریف اتفاق که منجر به شکست مفتضحانه آمریکا در طبس شد را با پیروزی نیروی ویژه به اتمام می رساند.

البته نکات دیگری نیز در بازی (Iran Hostage Rescue) به چشم می خورد که توجه به آنها ضروری به نظر می رسد.مثلا در قسمت دوم بازی وقتی شما وارد استادیوم می شوید تا با استفاده از هلی کوپتر ازآنجا خارج شوید اتوبوسی را می بینید که تصویر امام و یک بسیجی بر روی آن نقش بسته است و روی آن نوشته شده است:

پرورش جوانان خدا جوی بسیجی فتح الفتوح امام است.
و با فونت کم رنگ تر زیر آن به نظر می آید نوشته : مقام معظم رهبری

که نوشته شدن این متن روی اتوبوس با زمان اتفاق مورد نظر هم خوانی ندارد .
آیا این موضوع عمدی است یا یکی از اشتباهاتی است که به علت عدم دقت و آگاهی اتفاق افتاده مانند نوشته هایی که روی کارتن های حاوی توپ های ورزشی در استادیوم هست.
کیت هالپر وعده می دهد که به زودی بازی های دیگری نیز درباره ایران توسط این شرکت در دسترس مخاطبان قرار گیرد.
البته در بازی های دیگر این شرکت که در عراق اتفاق می افتد به وفور تصویر را در مکانهای استقرار به اصطلاح تروریست ها می بینید.

- شرکت : Conflict
هر چند که این شرکت تا کنون فقط چهار بازی :
1- Conflict Desert Storm 1
2- Conflict Desert Storm 2 - Back To Baghdad
3- Conflict vietnam
4- Conflict Global Storm

به بازار ارائه داده است. ولی به علت ارائه گرافیک بسیار جذاب و استفاده از تاکتیکهای واقعی جنگ ،و ...توانسته جایگاه خاصی در میان دوستداران بازیهای جنگی پیدا کند.
در این بازیها بازیگر بجای هدایت یک نفر هدایت یک تیم 4 نفره ویژه را بر عهده دارد که هر کدام از این چهار نفر یک تخصص دارند مانند فرمانده، تک تیر انداز ، تیر بار چی و تخریبچی که هر کدام به سلاح مورد نیاز خود مجهز می باشد.کاربر می تواند در طول بازی نقش خود را عوض کرده و یکی از اعضای چهار نفره تیم را انتخاب کند.و هدایت بقیه تیم را بر عهده بگیرید.

شاید بجرات بتوان گفت واقعی ترین و شبیه ترین بازی به فضای واقعی جنگ باشد.
کاربر برای پیروزی مجبور است خواسته یا ناخواسته اصول تاکتیکی را رعایت کند.
اصولی چون جهت یابی و نقشه خوانی ، رعایت استتار و اختفا، عملیات کمین و ضد کمین ، استفاده از آرایشات صحیح ، انتخاب بهترین نوع پیشروی و چگونگی پیشروی مانند حالت آتش و حرکت ، آتش و فریب و بسیاری از اصول نظامی دیگر در بازی هایDesert Storm کاربر می تواند در نقش نیروی دلتا (delta) آمریکا و یا نیروی اس آ اس (SAS) انگلیس وارد عراق شوید و بازی نمایید.
تولید سلاحهای کشتار جمعی بار ها از سوی آمریکا علیه دولت عراق مطرح شد و به همین دلیل نیز به این کشور حمله شد ولی هیچگاه شواهدی دال بر این موضوع هرگز ارائه نشد.بلکه ثایت شد دروغ و بهانه ای بود برای توجیه افکار عمومی برای حمله به عراق دروغی که علیه ایران نیز هم اکنون مطرح است یعنی سعی در تولید سلاح هسته ای که در راستای توجیه افکار عمومی بازی "حمله به ایران" (Assault on Iran) توسط شرکت کوما وار ساخته شده است.
همچنین دو بازی دیگر نیز توسط این شرکت ساخته شده است.
در بازی Conflict vietnam در نقش نیروهای آمریکا در نبرد ویتنام شرکت کنید.
و در آخرین بازی این شرکت یعنی Conflict Global Storm شما در نقش سرباز آمریکایی به عنوان نیروی ضد ترور بین المللی در سر تاسر جهان به مبارزه با تروریستها بپردازید.
با دقت در مطالب ذکر شده می توان فهمید که واقعا رسانه نو ظهور بازی های رایانه ای با قابلیت ها و ویژگیهای خاص خود به عنوان ابزار نوین عملیات روانی دشمن بدل شده اند.سربازان رایانه ای که واقعا بدون هیچگونه حساسیت ،نظارت و کنترل تا عمق خانه هایمان نفوذ کرده اند!
-----------------------------------------------------------------------------
منابع:
- تاریخچه عملیات‌روانی ،سایت عملیات روانی)www.arnet.ir(
- بانک مقالات فن آوری اطلاعات و ارتباطات . یزدفاوا، بازی رایانه ای Games Computer: مبانی ؛ تعریف ؛ تاریخچه و گروه بندی بازی های رایانه ای ، پنجشنبه بیست و یکم دی ماه 1385، http://www.yazdfava.com/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=137&lang=
- تاریخچه بازی های رایانه ای،علیرضا صالحی،ماهنامه شبکه ،تیر ماه 1381
-مجله الکترونیکی بازی های رایانه ای –شماره یازدهم-اردیبهشت 1385-ص 161
- بابازی های کامپیوتری مربیان نسل فردا ،خبرگزاری ایتنا(اخبار فناوری اطلاعات )، 5 آبانماه 1383
- مهدی حق وردی طاقانکی ،بررسی صنعت بازی های رایانه ای با صنعت سینما ،وبلاگ بام ایران www.mhta.persianblog.com))
- رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ، در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس بین‌المللی قدس و حمایت از حقوق مردم فلسطین در ساختمان اجلاس سران در تهران -26/1/1385
- رنجش مقامات نظامی کره شمالی از بازی 2 chost recon ،سایت فن آوری اطلاعات ایران ،شنبه 20تیر 1383
- سی دی بازی رایانه ای دلتا فورس ، (black hawk down:team sabre ( delta force:
- سی دی بازی رایانه ای آی جی آی 2 ،IGI 2))
- درنا کوزه گر (جمعه 16 دسامبر 2005)، بازی رایانه ای "حمله به ایران": شبیه سازی واقعیت محتمل، بخش فارسی سایت بی بی سی، http://www.bbc.co.uk/persian
- مهدی حق وردی طاقانکی، نجات گروگانهای آمریکایی، وبلاگ بام ایران، http://mhta.persianblog.com/1383_2_12_mhta_archive.html#1800951(
- سی دی بازی رایانه ای طوفان صحرا 1 ، ( Conflict Desert Storm 1)
-سی دی بازی Conflict Global Storm
-سربازان مسیح (مهدویت ،غرب و بازی های رایانه ای )، مهدی حق وردی طاقانکی،www.mhta.persianblog.com))
-دمکراسی خونین(سیاست غرب و بازی های رایانه ای)، مهدی حق وردی طاقانکی،www.mhta.persianblog.com))


نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


سوالی که امام باقر (ع) را شاد کرد

چهارشنبه 86 فروردین 22 ساعت 12:0 صبح

بانوی دانش پژوهی که به (ام‏هانی) شهرت داشت آورده است که بامدادی بر حضرت باقر علیه السلام وارد شدم و گفتم: سرورم! آیه‏ای از قرآن شریف، ذهن و فکرم را به خود مشغول داشته و خوابم را ربوده است .
فرمود: کدام آیه ام‏هانی؟ بپرس!
گفتم: این آیه شریفه که می‏فرماید: فلا اقسم بالخنس. الجوار الکنس. سوالی که امام باقر (ع) را شاد کرد

بانوی دانش پژوهی که به (ام‏هانی) شهرت داشت آورده است که بامدادی بر حضرت باقر علیه السلام وارد شدم و گفتم: سرورم! آیه‏ای از قرآن شریف، ذهن و فکرم را به خود مشغول داشته و خوابم را ربوده است .
فرمود: کدام آیه ام‏هانی؟ بپرس!
گفتم: این آیه شریفه که می‏فرماید: فلا اقسم بالخنس. الجوار الکنس.

نویدهای امام باقر (ع) در مورد ظهور حضرت مهدی (عج)
1- ابوحمزه ثمالی آورده است که: در یکی از روزها در محضر درس امام محمدباقر علیه السلام بودم، هنگامی که حاضران ‏رفتند، امام باقر علیه السلام فرمود:

اباحمزه! از رخدادهایی که خداوند آن را قطعی ساخته است قیام قائم ماست. هر کس در آنچه می‏گویم ‏تردید کند با حال کفر به خدا، او را ملاقات خواهد کرد. آنگاه افزود: پدر و مادرم فدای وجود گرانمایه او باد که همنام و هم‏کنیه من است و هفتمین امام پس از من. پدرم فدای کسی باد که زمین را لبریز از عدل و داد می‏کند همان گونه که به هنگامه ظهورش از ستم و بیداد لبریز است.

یا اباحمزه! هر کس سعادت دیدار او را داشت و همان گونه که به پیامبر صلی الله علیه و آله و علی علیه‌السلام سلام و درود می‏گوید بر آن حضرت درود گفت و فرمانبردار او گردید، بهشت‏ بر او واجب می‏گردد و هر کس به آن وجود گرانمایه سلام نگفت، خداوند بهشت را بر او حرام ساخته و او را در آتش سوزان جای خواهد داد و چه بدجایی است جایگاه ستمکاران! (1)

2- بانوی دانش پژوهی که به (ام‏هانی) شهرت داشت آورده است که بامدادی بر حضرت باقر علیه السلام وارد شدم و گفتم: سرورم! آیه‏ای از قرآن شریف، ذهن و فکرم را به خود مشغول داشته و خوابم را ربوده است .

فرمود: کدام آیه ام‏هانی؟ بپرس!

گفتم: این آیه شریفه که می‏فرماید: فلا اقسم بالخنس. الجوار الکنس. (2)

فرمود: به به! چه مسئله خوبی پرسیدی، این مولود گرانمایه‏ای است در آخرالزمان. او (مهدی) این عترت پاک ‏است. مهدی خاندان وحی و رسالت، برای او غیبت و حیرتی است که گروهی در آن گمراه می‏گردند و گروه‌هایی راه حق و هدایت را می‏یابند. خوشا به حالت اگر او و زمان او را درک کنی ... و خوشا به حال آنان ‏که او را درک خواهند نمود. (3)

ساره سام کن

پی‏نوشت‏ها:

1- بحارالانوار، ج 24، ص 241

2- سوره تکویر، آیه 16 و 17

3- اکمال الدین، شیخ صدوق، ج 1، ص 330 / بحارالانوار، ج 51، ص 137


نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


آثار شناخت امام

جمعه 86 فروردین 17 ساعت 12:0 صبح


شناخت امامان اطهار(ع) دارای فواید بزرگی در زندگانی دنیوی و اخروی است که در زیر بدان اشاره می‌کنیم.

1. هدایت از گمراهی
انسانی که امام را نمی‌شناسد، هدایت‌گر و راهبر به سوی نور و کمال را نشناخته است. علاوه بر این، چنین شخصی در تاریکی‌های نادانی و گمراهی فرو می‌افتد، همچنان که در مورد بنی‌اسرائیل اتفاق افتاد، آن هنگام که از اطاعت هارون(ع) سرباز زدند و سامری را فرمان برده، گوساله را پرستیدند. از همین رو امام باقر(ع) مثالی دربارة شناخت امام به محمد بن مسلم فرمودند:
ادامه مطلب...

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


سخنی از سخنان حکمت که مرد مؤمن می شنودـ و به آن عمل کند یا آن را بیاموزد ـ بهتر از عبادت یک سال است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]