به نام خدایی که هم مهربان هست و هم بخشنده انتظار و مدیریت سازنده - .:مهدیسم:. Mahdism
سفارش تبلیغ
انتظار و مدیریت سازنده - .:مهدیسم:. Mahdism

انتظار و مدیریت سازنده

شنبه 87 آبان 11 ساعت 4:19 صبح

چکیده مقالات برگزیده دهمین همایش مهدویت-15

* مقاله «انتظار و مدیریت سازنده» نوشته محمدباقر بابایی طلاتپه، از مقالات برگزیده دهمین همایش «انتظار و دولت اسلامی» است که در تابستان 87 در تبریز برگزار شد.
به گزارش آینده روشن، خلاصه مقاله «انتظار و مدیریت سازنده» نوشته محمدباقر بابایی طلاتپه، از این قرار است:
مدیریت، رفتاری است که مدیران به تناسب جای گاه‌شان، برای ادارة یک سازمان از خود نشان می‌دهند که ابتدای قلمرو فعالیت‌شان‌، فرد و‌ انتهایش جهان هستی است. موفقیت در این عرصه، از آن مدیرانی است که از تمام عناصر اثرگذار در مدیریت فردی و جمعی به‌ شکل هم‌افزایی استفاده کنند.


یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در این عرصه، میزان انگیزة مدیران است. و در آن، عوامل متعددی نقش دارد که به منطق فازی، میزان این انگیزه، تابعی از چند عامل است که از این میان، می‌توان به افقی که مدیران از آینده دارند یا چشم اندازی که از آینده مورد انتظار فرد است و نقشی که در آن برای خود می‌بیند، اشاره کرد که تأثیر به‌سزایی در میزان کارایی و اثر بخشی مدیران دارد؛ جهان آینده چگونه خواهد بود ؟ و یا چگونه باید باشد؟

نگاهی به گزاره‌هایی که در وصف نظام آفرینش به ما رسیده است، گویای این حقیقت است که جهان آینده محفلی است عاری از ظلم و بیداد که حاکمیت از آن مؤمنین خواهد بود؛ خداوند متعال می‌فرماید:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا وَمَن کَفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُوْلَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ. (سوره نور: آیه 53)

بی‌شک، این وعدة الهی محقق خواهد شد و در بستری که در نظام آفرینش برای آن تعریف شده است، به آن دست خواهیم یافت. جهانی شدن پدیده‌ای است که در این افق معنا می‌یابد و مؤمنان بر اساس این چشم انداز، می‌کوشند با مدیریتی سازنده، مقدمات و زمینه‌های ظهور حضرت حجت (عج) را هموار سازند. در مقابل این گروه، افرادی هستند که با وسوسه‌های شیطانی درصدد فراهم کردن جهانی‌اند که حاکمیت از آن باطل باشد و اجازه ندهند مؤمنان به امامت حضرت حجت(عج) دست یابند. این گروه با هدف دست یابی به این افق، پروژه‌ای را تعریف کرده‌اند که به آن وضعیت (حاکمیت باطل) منتهی شود و جهانی‌سازی را نیز، با این هدف طرح و مدیریت می‌کنند.

رهبری این حرکت، امروزه به دست امریکا و اعوان و انصارش است که در قالب ناتوی فرهنگی با استفاده از ابزارهای رسانه ای و مطبوعاتی از قبیل فیلم، کتاب، مجلات، سایت‌های اینترنت و معلمان و اساتید، فضای نرم افزاری این موقعیت را فراهم می‌کنند و با حرکت هژمونی، فضای سخت افزاری آن را. مقابله با این حرکت، بستر و مدیریت خاصی می‌طلبد و نمی‌توان منتظر دیگران شد؛ چرا که هر نوع سستی در این تقابل مساوی با پیشرفت و توسعة هژمونی (برتری) فکری و ساختاری باطل و اعوان و انصار آن است. انتظار و فرهنگ مترتب بر آن، برای منتظران حقیقی بستری را فراهم می‌کند که با مدیریت صحیح و سازنده به تقابل با این حرکت شیطانی برخیزند و عرصه را هر روز بیش از پیش بر دشمنان تنگ کنند.

در این مدیریت، تلاش حوزه‌های فکری و علمی بسیار حائز اهمیت است، تا با توسعه و تعمیق فرهنگ انتظار زمینه‌های خیزش رفتاری و انقلاب‌های روحی و جسمی را همواره سازنده که نمونة عینی آن در عصر ما، به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به نمایش گذاشته شد. همگان دیدند که ایشان چگونه با مدیریت و رهبری سازنده توانستند ملتی را از ظلم و سیطرة حکومتی برهانند که تمام کشورهای قدرت‌مند دنیا حامی و پشتیبان فکری و مالی آن بودند. همه شاهد بودیم که با این مدیریت سازنده، مردم به چه تحولی شگرف دست یافتند که حاضر بودند همه چیز خود را فدای آن کنند.

از ویژگی‌های مهم این انقلاب و حرکت، استمرار و تداوم آن است؛ مردم به این دلیل قیام نکرده‌اند که گروهی خاص به حکومت برسند؛ بلکه انقلاب کرد‌ه‌اند، تا بستر و فضای لازم را برای ظهور و حضور حضرت حجت(عج) فراهم سازند که به خوبی این خواست، در شعارهای مردم در طول انقلاب هویدا بوده و است: «خدایا، خدایا! تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما» تداوم این فرهنگ، نیازمند مدیریت و رهبری سازنده است که با الگو‌گیری از امیر مؤمنان (ع) به احیای فضایی فکری و ارزشی اسلام ناب بپردازد که ویژگی‌ها، ابزارها و مهارت‌های خاصی می‌طلبد. 

* عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) تهران


نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


روز ستمدیده بر ستمکار سخت‏تر است ، از روز ستمکار بر ستم کشیده . [نهج البلاغه]