به نام خدایی که هم مهربان هست و هم بخشنده غیبت حجت و امام خللی در امور دینی ایجاد نمی کند - .:مهدیسم:. Mahdism
سفارش تبلیغ
غیبت حجت و امام خللی در امور دینی ایجاد نمی کند - .:مهدیسم:. Mahdism
 آیت الله جوادی آملی در پیامی به همایش «انتظار و دولت اسلامی»؛
غیبت حجت و امام خللی در امور دینی ایجاد نمی کند .


به گزارش آینده روشن، آیت‌الله جواد‌آملی در این پیام که توسط حسین نوبری دبیر دهمین همایش مهدویت قرائت شد با تاکید بر تحول در حوزه‌های علمیه یادآورد شده است: پیش از اینکه دولت و ملت را منتظر بدانیم و اقتدار و امنیت دولت و ملت را در سایه انتظار حضرت علی (ع ) تامین کنیم، باید حوزه علمیه را متحول کنیم، چرا که با تحول حوزه، دولت و ملت نیز متحول می‌شوند. 

وی در این پیام تحول در حوزه‌ها را منوط به تفاوت قائل شدن میان غیبت امام و غیبت امامت دانسته و آورده است: امروزه در بیشتر کتاب‌های فقهی در مسائلی نظیر ولایت فقیه، حکومت و امور حسبی، بر این عقیده‌اند هر عملی که خوب و مورد رضایت خداوند است و متولی و سرپرست ندارد، فقیه می‌تواند اداره آن را بر عهده گیرد، بدین لحاظ لازم است این تفکر در حوزه‌ها اصلاح شود تا حوزه متحول شده و بتواند راهنمای دولت و ملت باشد و چگونه ممکن است دین اسلام برای امور مهم و اساسی برنامه‌ای نداشته باشد. 

آیت‌الله جوادی‌آملی در این پیام با تاکید بر انجام کارهای عمیق علمی در حوزه‌های علمیه، حوزه‌ها را عهده‌دار امامت فکری جامعه دانسته و آورده است: تا این معارف به حوزه نیاید و آن را متحول نکند و از غیبت امامت به غیبت امام منتقل نشود و از تعطیل امامت به تعطیل امام منتقل شود و از غیبت به غیبت قیام منتقل نشود، کار چندانی نمی‌شود اما هنگامی که این کارها انجام شود، حوزه فعال می‌شود و کتاب‌های عمیق نوشته می‌شود و پشتوانه مقالات و سخنرانی‌ها و گردهمایی‌ها است. 

وی در بخش دیگری از این پیام با اشاره به اینکه مباحث کلامی امام غایب است و نه امامت، تصریح کرده است: اگر امامت زنده است همه شئون آن نیز زنده است و امام هیچ امری را بدون سرپرست و صاحب نگذاشته تا گفته شود تا فقیه متولی امر بی‌صاحب است. 

آیت‌الله جوادی‌آملی در این پیام همچنین با تاکید بر این نکته که در بررسی آیات و روایات باید خطوط کلی دین مورد توجه قرار گیرد، معنای انتظار را انتظار فیزیکی امام و نه انتظار امامت دانسته و آورده است: غیبت حجت و امام و حضور حجیت و امامت، خللی در امور دینی ایجاد نمی‌کند؛ انتظار برای روئیت فیزیکی امام و حجت الهی مهم است اما مهم‌تر آن است که امام ما را ببیند تا مشکلات رفع شود و باید به جای دل بستن به امام غایب به امام قائم دل بسته شود و به او توجه شود، چون قائم به معنای ایستاده و نشان‌دهنده حاضر بودن امام علیه‌السلام و نظارت ایشان بر اعمال و رفتار پیروان است. 

آیت‌الله جوادی‌آملی در بخش دیگری از این پیام وظایف منتظران را با مد نظر قرار دادن دعایی منسوب به آن حضرت در 52 فصل ذکر کرده و آورده است: در این دعای شریف حضرت، وظیفه منتظران را مشخص می‌کند و ثانیاً دستور‌العمل مسئولان اجرایی را در دوران حضورش بیان می‌نماید. 

دهمین همایش مهدویت انتظار و دولت اسلامی با مشارکت نهادهای دولتی و انقلابی آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز برگزار می‌شود. 

نوبری دبیر همایش مهدویت در این همایش گفت: به دبیرخانه این همایش 154 عنوان مقاله ارسال شده است که از این تعداد 45مقاله پذیرش شده و شش عنوان در جلسه‌های این همایش به صورت سخنرانی ارائه می‌شود.

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


آن کس که بی دانش دست به کاری زند بیش از آنکه اصلاح کند تباه می سازد [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]