به نام خدایی که هم مهربان هست و هم بخشنده مشروح سخنان احمدی نژاد بامردم ؛ - .:مهدیسم:. Mahdism
سفارش تبلیغ
مشروح سخنان احمدی نژاد بامردم ؛ - .:مهدیسم:. Mahdism

مشروح سخنان احمدی نژاد بامردم ؛

پنج شنبه 87 آذر 14 ساعت 11:58 صبح

به نام خدا
مشروح سخنان احمدی نژاد بامردم ؛بعد از هند نوبت چین است.

محمود احمدی نژاد در گفتگوی تلویزیونی با مردم، نکاتی را درباره لایحه تحول اقتصادی، حساب ذخیره ارزی و مسائل بین‌المللی با مردم در میان گذاشت. 
به گزارش البرز به نقل از خبرگزاریها محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سه‌شنبه شب در گفتگوی مستقیم تلویزیونی با مردم که از شبکه اول سیما پخش می‌شد، در خصوص بحران مالی حاکم بر جهان گفت: بلوک غرب و سرمایه‌داری به طور کامل دچار بحران بی‌سابقه‌ای شده و مدیران و تئوری‌پردازان آنها هم فقط از یأس صحبت می‌کنند و کمترین مدتی که برای رفع شدن این بحران در نظر می‌گیرند، 3 سال است و برخی نیز می‌گویند 5 یا 6 سال این امر طول می‌کشد.


وی افزود: شکل ظاهری این بحران این است که بانکها به اقشاری که اعتبار لازم را نداشتند، وام خرید مسکن دادند تا ایجاد اشتغال کنند که این وام‌ها را به بانکهای بزرگ فروختند و بعد وارد بورس شد و ارزش روز ملک کمتر از بدهی به بانکها شد و در نهایت به بخش تولید و اقتصاد آنها کشیده شد.
احمدی نژاد با بیان اینکه این بحران به کسانی که اقتصاد خود را با آنها گره زده بودند کشیده شد، گفت: باطن این ماجرا به ویژگی‌های اقتصاد سرمایه‌داری بر می‌گردد که باید آن را خوب بشناسیم و از سرنوشتی که این مکتب اقتصادی دچار آن شد، باید تجربه بیاندوزیم.
وی ادامه داد: در مقطعی اقتصاد سوسیالیستی به پایان راه رسید امروز هم همان سرنوشت گریبان‌گیر اقتصاد سرمایه‌داری است.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که برخی ها می گویند این بحران ها هر چند سال یکبار طبیعی است و رفع می‌شود، اظهار داشت: بحران‌های قبلی آنها عمق کمتری داشتند و جنس متفاوتی داشت و اگر این بحران هم مثل قبلی ها بود، برای آن راه حل داشتند؛ اما اصولاً اقتصاد سرمایه‌داری به معنای اصالت سود است و آنها فکر می‌کنند آدم برای حداکثر لذت فردی خلق شده و هر مانعی را در برابر این لذت و سود اقتصادی کنار می‌زنند و عدالت، اخلاق و حلال و حرام را کنار گذاشتند؛ در چنین اقتصادی تبعیض و ایجاد فقیر و غنی و کشورهای برخوردار و ضعیف طبیعتا به وجود می‌آیند.
وی با اشاره به ویژگی های دیگر اقتصاد سرمایه داری گفت: پایه اقتصاد آنها بر ربا بود و عده‌ای فقط بهره پولشان را می‌بردند و چون اساس برای آنها بر سود است، قانونی بر آن حاکم نبود و حتی هنوز معلوم نیست بانک مرکزی آمریکا چقدر دلار تقلبی تزریق کرده است؛ حتی آنها کوشیدند به واسطه برخی مراکز جهانی مشکلات خود را به دیگران منتقل کنند و هم ثروت کشورها را ببرند.
احمدی نژاد سرنوشت اقتصاد سرمایه داری را بن بست دانست و افزود: در چنین اقتصادی، اقتصاد جهانی به نقطه ای می رسد که اسکناس‌های بدون پشتوانه را دیگر جذب نمی‌کند، ضمن اینکه وقتی مردم اعتمادشان را از دست بدهند، دیگر کاری نمی‌توان کرد.
وی تصریح کرد: ما از در فشار بودن مردم اروپا و آمریکا خوشحال نیستیم اما چون آن اندیشه به پایان راهش رسیده خوشحالیم که می بینیم خیلی از اندیشمندان گفته‌اند که این پایان راه اقتصاد سرمایه‌داری است؛ اگر قرار بود این بحران حل شود، با آن مبالغ کلان می‌توانستند این بحران را جمع کنند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اقتصاد آمریکا قبل از جنگ عراق در آستانه فروپاشی بود اما جنگ عراق یک مرهمی بود اما وقتی خواستند درمان کنند، بحران تشدید شد. * بدون پول نفت نیز با منابع ارزی کنونی تا 3 سال می توانیم کشور را اداره کنیم
وی اقتصاد ایران را یک اقتصاد درون‌زا دانست و گفت: با دوراندیشی مدیران کشور، در اقتصاد جهانی هضم نشدیم و این به نفع ما بود و آسیب‌پذیری ما از بحران مالی جهانی بسیار کم است و قیمت ماشین‌آلات و مواد واسطه‌ای هم در بازارهای جهانی در حال کاهش است؛ از قیمت نفت فقط ممکن است مقداری فشار داشته باشیم که آن هم قابل مدیریت است.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری و فعالیتهای عمرانی ایران همچنان دارای رشد فزاینده‌ای است، افزود: برخی کشورها از این بحران آسیب‌های سنگینی دیدند چرا که یک شوک امواج سنگینی درست می‌کند؛ ضمن اینکه در این 3 سال آنها تلاش کردند شریان‌های اقتصادی ما را ببندند، اما ما به خاطر شرایط تحریم و نوع نگاه انقلاب به سمت خودکفایی رفتیم و از آنها تشکر می‌کنیم که ما را تحریم کردند و ما روی پای خودمان ایستادیم، این روی پای خود ایستادن باعث شد که اکنون بتوانیم در مقابل امواج بحران جهانی بایستیم.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره تاسیس کارگروهی برای بررسی تبعات این بحران اقتصادی جهانی در ایران، گفت: قبل از بروز این بحران جهانی، از سال قبل ما برآوردهایی داشتیم و به همین دلیل در مراکز اقتصادی مهم دولت تمهیداتی اندیشیده شد و کارهای خوبی شروع کردیم و فراخوانی از خیلی از صاحبنظران اقتصادی که می‌شناختیم انجام دادیم تا مساله موشکافی شود و از تجربه این بحران به نفع خودمان و آینده جهان استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: پاسخ‌هایی که کارشناسان در حال ارسال به ما هستند خیلی روند خوبی دارد و جمع‌بندی آن برای آینده اقتصاد کشور در دولت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره تبدیل دارایی‌ها به طلا و ارتباطات ایران از دلار به یورو، گفت: ما از تغییر ارتباطاتمان از دلار به یورو هم سود اقتصادی و هم سود سیاسی داشته ایم چون ضربه زیادی هم به دلار وارد شد و مساله ای که الان شما به آن اشاره می کنید، یک مقطع محدود است والا در مجموع، با این تصمیم عالمانه، وضعیت ارزی خیلی خوبی داریم و با آن تا نزدیک به 3 سال، حتی اگر قیمت نفت صفر شود، بدون پول نفت می‌توانیم کشور را اداره کنیم.
وی درباره اجلاس اخیر اقتصادی در قطر که خود نیز در آن شرکت داشت، گفت: در آن اجلاس در چندین سخنرانی که گوش دادیم، 2 نکته مشهود بود و به طور آشکار روی آن تأکید می‌شد؛ یکی اینکه با اجرای توصیه‌های کارشناسان بین‌المللی وضع‌مان بدتر شده و نکته دوم هم می‌گفتند که ما مأیوس هستیم؛ ما در ایران می گوئیم که نباید غربی ها مشکل اقتصادی خود را به دیگران منتقل کنند.
رئیس جمهور افزود: مشکل انها از آنجا ناشی شد که نظام اقتصادی آنها ربوی است و رشدهای بادکنکی و کاذب دارند و الان هم به دنبال آن هستند با فشار و تهدید از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس میلیونها دلار پول بگیرند.
احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره کاهش اخیر ارزش بورس تهران، اظهار داشت: کاهش ارزش بورس تهران ارتباطی به بحران مالی جهانی ندارد چون اتفاقاً امسال بورس ما موفق‌ترین بورس‌ جهان معرفی شد و کاهش محدود ارزش آن در یک مقطع به خاطر پایین آمدن برخی قیمت‌ها در دنیا است. 

بودجه سال آینده با نفت بشکه ای 30 یا 35 دلار بسته میشود
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش در پاسخ به این سوال که چگونه به این جمع‌بندی رسیدید که طرح تحول اقتصادی را به صورت لایحه به مجلس ارائه کنید اظهار داشت: دولت موظف است یارانه‌ها را هدفمند کند اما از آنجا که قرار شد به علت بزرگی این کار که 7 عرصه را دربر می‌گیرد، این کار را با کمک مجلس انجام دهیم، دوستان مجلس گفتند که این طرح را بهتر است به صورت لایحه به مجلس ارائه کنیم تا به صورت قانون در بیاید.
وی خاطرنشان کرد: لذا ارائه این طرح به صورت لایحه به مجلس چیز عجیبی نبوده است و ما در شهریور اعلام کردیم که این کار را انجام خواهیم داد.
رئیس‌جمهور افزود: البته آنجاهائی که نیاز به قانون نداشته است مانند بخش‌های مربوط به نظام توزیع و بانک و مالیات و گمرک کارها را شروع کرده‌ایم.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه کارهای بسیاری بر روی این لایحه انجام شده است، خاطرنشان کرد: اولا این موضوع را کاملا باز کردیم و برای اولین بار طرح تحول اقتصادی به متن کارشناسان، مردم و تصمیم‌گیران آمد و تا امروز صدها جلسه کارشناسی در این خصوص تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه برای اجرا شدن این طرح بایستی یک عزم ملی به وجود بیاید، خاطرنشان کرد: از مطرح کردن این طرح در میان کارشناسان و مردم دو هدف دنبال می‌شود که یکی از آنها کمک به دقیق شدن این طرح و دیگری به صفر رساندن تبعات منفی آن در صورت وجود است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه خوشبختانه دوستان مجلس نیز خوب وقت گذاشتند و جلسات متعددی را چه در کارگروه ویژه و چه با حضور سایر نمایندگان ترتیب‌ داده‌اند، خاطرنشان کرد: طرح تحول اقتصادی تقریباً با همه نمایندگان یک بار مرور شده است. ضمن اینکه این طرح با دانشگاهیان، متخصصان، تاجران، علما، روحانیون،‌ جوانان، متخصصان و روستائیان مرور شده است.
احمدی‌نژاد در ادامه ابراز امیدواری کرد که نمایندگان با احساس مسئولیت و تعهد به اجرایی شدن این طرح کمک کرده و اگر نقصی وجود دارد آنرا تکمیل کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه یکی از اهداف اصل این طرح هدفمند کردن یارانه‌هاست، این شائبه به وجود آمده است که شاید دولت می‌خواهد از اجرای این طرح بهره‌برداری سیاسی، انتخاباتی انجام دهد گفت:‌ این طرح در برنامه سوم و چهارم توسعه لحاظ شده بود لذا باید این گونه سئوال کرد که چرا این طرح در گذشته انجام نشده است؟
رئیس جمهور تاکید کرد: بخاطر پیچیدگی و بزرگی این کار خیلی‌ها ترجیح دادند که نزدیک آن نشوند اما ما تصمیم گرفتیم که آنرا اجرا کنیم اما برای اجرای خوب قانون، حتما باید برنامه‌ریزی انجام شده و آمادگی در بین مردم ایجاد شود.
احمدی‌نژاد با اشاره به تلاش و فعالیت دو سال و نیم دولت بر روی این طرح گفت: الان اسناد پشتیبان بسیار قوی، مستند و مستدل در این خصوص وجود دارد و تقریبا هیچ کارشناس و صاحبنظری را سراغ نداریم که وقتی این طرح را با وی مطرح می‌کنیم آنرا نپذیرد.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه بهترین بستر برای اجرایی شدن طرح تحول اقتصادی، امروز است، افزود: برای اجرایی شدن این طرح دو بستر اقتصادی و اجرایی لازم است که بستر اجرایی آن در طول این مدت آماده شده است.
احمدی‌نژاد در خصوص بستر اجتماعی، این طرح نیز گفت: در بستر اجتماعی بالاترین استقبال از یک طرح اقتصادی اتفاق افتاده است چرا که 65 میلیون نفر برای این طرح اسم نوشته و به فراخوان دولت لبیک گفتند. آیا استقبال از این بالاتر می‌توانید پیدا کنید؟
وی در خصوص بستر اقتصادی گفت: یکی از عناصر بستر اقتصادی قیمت‌ها هستند که الان در شیب نزولی قیمت‌ها هم در داخل و هم در خارج کشور قرار داریم و این بهترین فرصت است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در طول این 30 یا 40 سال یادمان نمی‌آید که قیمت‌ها شیب نزولی داشته باشد بلکه همواره این شیب صعودی بوده است، در پاسخ به این سئوال که اما در گذشته یک جهش بسیار بزرگ، بخصوص در بخش مسکن صورت گرفته و فقط این قیمت‌های‌ افزایش یافته مقداری پائین آمده است گفت: البته جهش این بار از جهش‌های پیشین بالاتر نبوده است اما در گذشته بعد از جهش، فقط شیب افزایشی قیمت‌ها کم می‌شده ولی افزایش قیمت همچنان وجود داشته است درحالی که این بار با کاهش قیمت‌ها مواجه هستیم.
وی افزود: در خصوص همین قیمت مسکن در 50 سال اخیر غیر از مقطع انقلاب هیچگاه کاهش قیمت مسکن نداشته‌ایم.
رئیس جمهور در خصوص قیمت نفت نیز گفت: یکی از معضلات و ریشه‌های مشکلات اقتصادی ما سهم بالای مصرف نفت در بودجه دولت است، گرچه از وقتی که دولت را تحویل گرفته‌ایم در این 3 سال ده درصد از این سهم کم کرده‌ایم یعنی سهم مصرف نفت در بودجه دولت از 62 و 7 دهم درصد به 52 درصد رسیده است، البته عدد مطلق بالا رفته چرا که حجم کل بودجه افزایش یافته است.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه ما بخشی از هزینه‌های جاری و بخشی از هزینه‌های عمرانی را از فروش نفت تامین می‌کنیم خاطرنشان کرد: همیشه این آرزو بوده است که ارز حاصل از فروش نفت در ساختن زیربناها و زیرساخت‌ها هزینه شود. البته من فکر می‌کنم ما در بخش عمرانی نیز نباید از نفت استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه یکی از محورهای اصلی و اهداف طرح تحول اقتصادی کاهش مصرف ارز نفتی در بودجه است خاطرنشان کرد: در حال حاضر که قیمت نفت رو به پائین است می‌خواهند از این طریق به ما فشار بیاورند اما ما با اجرای این طرح این فشار را کم می‌کنیم یعنی همین کاهش قیمت نفت برای ما تبدیل به فرصت شده است. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مجبوریم بودجه سال آینده را با ارز 30 یا 35 دلاری ببندیم خاطرنشان کرد: بهترین حالت این است که میزان مصرف ارز نفت در بودجه را به صفر برسانیم اما حد وسط این است که نفت را فقط در کارهای عمرانی سرمایه‌گذاری کنیم و در حال حاضر نیز تلاش دولت این است که خود را به این مرحله برساند و از ارز نفتی برای کارهای اجرایی استفاده نکند که تا حدودی نیز در این خصوص موفق بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به درآمد دولت از مالیات و با بیان اینکه بیش از 80 درصد مالیات را در حال حاضر 70 درصد مردمی پرداخت می‌کنند که از 30 درصد امکانات استفاده می‌کنند خاطرنشان کرد: بهترین کسانی که می‌توانیم از آنها مالیات بگیریم قشر بالای جامعه است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بهترین جایی که می‌توانیم مالیات بگیریم انرژی هست گفت: علت این است که مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست، ضمن اینکه یارانه سنگینی که در حوزه انرژی پرداخت می‌کنیم، عادلانه توزیع نمی‌شود.

بازتوزیع یارانه‌ها در 2 مرحله و به همه دهک‌ها پرداخت می‌شود
احمدی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: به دنبال این هستیم که با اجرای طرح تحول اقتصادی شکاف طبقاتی را با طرح کم و پایه‌های اقتصاد کشور را اصلاح کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بین مبلغ پرداختی در هدفمند کردن یارانه‌ها و افزایش قیمت ناشی از حذف یارانه‌ها تناسبی وجود دارد، اظهار داشت: بحث در لایحه طرح تحول اقتصادی آن است که این مالیاتی را که بنحوهای مختلف گرفته می‌شود را بازتوزیع ‌کنیم که در سه بخش صورت خواهد گرفت. یک بخش آن برای رسیدگی به مردم هزینه می‌شود، چون ممکن است آسیب ببینند که در گام اول برای 7 دهک پیش‌بینی شده و در گام دوم برای همه پرداخت می‌شود البته نه بصورت یکسان.
رئیس جمهور اضافه کرد: بخش دوم را گذاشتیم برای حمایت از تولید و صادرات، تولید و صادرات در کشور ما یک وابستگی دیرینه دارد به انرژی با قیمت تقریباً صفر؛ بعضی‌ها برای قطع آن یارانه انرژی زمان لازم دارند که باید در این مدت از آن‌ها حمایت کنیم. بخش سوم هم هست که در اختیار دولت قرار می‌گیرد که خودش دو بخش مجزا دارد، یک بخش جبران افزایش هزینه‌های دولت است، یک بخش هم برای کاهش مصرف ارز نفتی در بودجه و افزایش فعالیت‌های عمرانی.
احمدی‌نژاد افزود: در این رابطه هم نظام تأمین اجتماعی و هم پرداخت نقدی دیده شده، میزان پرداختی‌ها هم متناسب با دریافتی‌ها است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا اجرای طرح قبل از عید امسال انجام خواهد شد، عنوان کرد: ما الآن آماده هستیم و امیدواریم مجلس محترم به سرعت کارها را انجام دهد، خوشبختانه نمایندگان محترم با طرح آشنا هستند و در شرایطی که قیمت‌های جهانی نزولی است و دولت هم مصمم است که کار را انجام دهد، نباید فرصت را از دست داد.
احمدی‌نژاد با بیان اینکه جزو کسانی هستم که سطح تماسم با مردم بسیار بسیار بالاست، افزود: مردم استقبال کردند از این طرح و آن را مفید می‌دانند همانگونه که از سهمیه‌بندی بنزین استقبال کردند با وجود اینکه به آن‌ها فشار وارد شد چون آن را مفید برای کشور می‌دانستند و اگر سهمیه‌بندی انجام نمی‌شد امسال تا 12 میلیارد دلار باید بنزین وارد می‌‌کردیم در صورتی که4/2 میلیارد دلار در 7 ماهه اول امسال وارد کردیم.
وی در این رابطه با اشاره به سخنان برخی‌ها که دولت را فاقد تئوری اقتصادی می‌دانستند، تصریح کرد: می‌دیدید بعضی‌ها در این دو سه سال می‌گفتند دولت تئوری و طرح اقتصادی ندارد و می‌گفتند که آنچه ما می‌گوییم باید اجرا کنید، حالا که می‌خواهیم اجرا کنیم، می‌گویند چرا حالا، خوب طبق روال انتخاباتی کشور دولت فقط 5/2 و 3 سال فرصت دارد، هر ثانیه این چند سال برای ما مهم است، سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان فرصت‌های کشور دارد از دست می‌رود بعد بگوییم بگذارید یک یا دو سال دیگر طرح را اجرایی کنید.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: وقتی بحث در دولت آغاز شد، ابتدا در همکارهای خودمان هم برخی‌ها به شدت مخالف بودند اما کار کارشناسی و بحث زیاد شد، تا اجماع ایجاد شد. 

دولت با عینیت تصمیم می‌گیرد
احمدی‌نژاد با اشاره به بحث‌ها و جلسات کارشناسی صورت گرفته، اظهار داشت: طرح به این بزرگی اقلاً سه سال عقبه کارشناسی می‌خواهد، بیش از 23 هزار نفرروز فقط در یک بخش آن کار شده و بیش از 40 هزار نفرروز در کل آن کار شده و یک کار بی‌سابقه اقتصادی است.
وی با بیان اینکه دولت لازم دیده این کار باید و لازم است انجام شود و نتیجه انتخابات برایم مهم نیست، تصریح کرد: روش این دولت روش کار تبلیغی نیست بلکه انجام کار بصورت واقعی است، شما ببینید 48 سفر استانی که آخرین آن فردا شروع می‌شود کجا سابقه دارد.
احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه دولت امروز مسائل کشور را در دست دارد، حضور عینی دارد و با عینیت تصمیم می‌گیرد، اضافه کرد: شاید به این دلیل است که دولت قادر به انجام این تصمیمات بزرگ است.
رئیس‌جمهور به برخی از نظرات مخالف در بحث طرح تحول اقتصادی اشاره و عنوان کرد: برخی‌ها در این زمینه نظر سیاسی می‌دهند که مثلاً به دلیل در پیش بودن انتخابات زمان خوبی برای این کار نیست، اینها نظرشان کارشناسی نیست، وقتی فضای کشور هر سال یک انتخابات دارد نمی‌شود کارها را به دلیل انتخابات به تعویق انداخت.
مجری برنامه با بیان اینکه برخی از افراد نگران جهش قیمت‌ها هستند و معتقدند باید کار با تدبیر انجام شود، نظر احمدی‌نژاد را پرسید که وی در پاسخ گفت: در هر شرایطی هدفمند کردن یارانه‌ها و رفتن به سمت عدالت، یک جهش در قیمت‌ها دارد که دو عامل باعث کاهش این جهش و مستهلک شدن سریعتر آن می‌شود. این دو عامل برمی‌گردد به شرایط اقتصادی که به نظر ما بهترین شرایط است چون قیمت‌ها نزولی است و دوم آمادگی و اشراف مدیریت پروژه است، چون بالاترین سطح اشرافیت در دولت وجود دارد و این دو عامل باعث به حداقل رسیدن تبعات خواهد شد.
وی با بیان اینکه حرف ما این نیست که دیدگاه‌های ما صددرصد است، افزود: ولی هرکس سؤالی کرده و پاسخ داده‌ایم، قانع شده است حتی در دولت فراتر و ورای این طرح آمادگی به لحاظ نظری و عملی ایجاد شده، دولت پای کار است فداکاری کند تا اقتصاد اصلاح شود.
رئیس‌جمهور در پاسخ به این سئوال که میزان مشارکت سایر دستگاه‌ها از جمله مجلس در اجرای طرح چگونه است، گفت: خوشبختانه در مجلس همکاری خوبی صورت گرفته است، البته برخی‌ها مثلاً می‌گویند رفراندم شود، ما می‌گوییم این کار انجام شده است، ضمن اینکه نیازی به آن نمی‌بینیم، مجلس محترم می‌تواند تصمیم بگیرد و به دولت کمک کند چرا که این طرح هر روز که عقب بیفتد ضرر فراوان به کشور می‌خورد.
احمدی‌نژاد در پاسخ به این سئوال که آیا هدفمند کردن یارانه‌ها به معنای حذف آنهاست، اظهار داشت:یارانه، مالیات، مجوز‌ها و... ابزار کار مدیریت اقتصاد در دست دولت است، هیچ اقتصادی بدون یارانه نیست، مالیات و یارانه دو روی یک سکه‌اند، میزان یارانه ممکن است کم و زیاد شود، موضع توزیع آن ممکن است جابجا شود اما اقتصاد بدون مالیات و یارانه ممکن نیست.
وی در پاسخ به این سئوال که میزان انطباق طرح تحول اقتصادی با سند چشم‌‌انداز چقدر است، عنوان کرد: طرح تحول اقتصادی دقیقاً در همان راستای برنامه پنجم است. بودجه نیز بر اساس آن بسته شده‌است و با سیاست‌های اصل 44 نیز دقیقاً در یک جهت است، هدف نهایی هم چشم‌انداز است، یعنی هم برنامه پنجم، هم طرح تحول و هم اصل 44 در یک جاده به سمت سند چشم‌انداز حرکت می‌کنند.

طراحان سناریوی بمبئی بعد از هند سراغ چین خواهند رفت
احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش در پاسخ به سوالی درخصوص حوادث اخیر در شهر بمبئی هند و تأثیرات آن بر مناسبات جهانی، ضمن تروریستی خواندن حوادث اخیر در هند، گفت: امروز شاهد وقوع دو اتفاق در سطح دنیا هستیم که یکی از آنها ادامه همان جریانات پس از یازده سپتامبر است که به منظور گسترش ناتو در منطقه صورت می‌گیرد و من در سازمان ملل نیز گفتم که هدف از فشار بر افغانستان، هند و چین است چرا که حضور آنها در افغانستان نه تنها هیچ فایده‌ای برایشان ندارد بلکه با این کار تنها هزینه‌های خود را بالا می‌برند.
رئیس جمهور، افغانستان را پایگاهی برای اشغالگران دانست که فلش آن به سمت هند و چین است و تأکید کرد: طراحان این سناریو بعد از قضیه هند به سراغ چین نیز خواهند رفت.
وی با بیان اینکه‌ حوادث اخیر هند را دستاویزی برای ایجاد تنش میان این کشور با پاکستان قرار دادند، افزود:‌ قطعاً این حوادث توسط کسانی در خارج از منطقه طراحی می‌شود والا افرادی که در این منطقه حضور دارند، هیچگاه دست به چنین کاری نخواهند زد و این همان ادامه خط یازده سپتامبر است.
رئیس جمهور اظهار داشت: اتفاق جدید دیگری که شاهد آن هستیم بحران اقتصادی در آمریکا است که به زودی به بحران اجتماعی تبدیل خواهد شد.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه موضوع بیکاری در ایران با کشوری مانند آمریکا تفاوت فاحشی دارد، گفت:‌ این بحران اجتماعی نیز به زودی به بحران سیاسی در آمریکا تبدیل خواهد شد و این همان مسئله‌ای است که امروز شاهد آن هستیم.
وی بحران‌های آمریکا بر ایران را بی‌تأثیر دانست و گفت: ایران یک جزیره باثبات در دنیاست، اما این موضوع قطعاً مسئولیت‌های ما را سنگین‌تر خواهد کرد و امروز شاهدیم که نظام سیاسی، اقتصادی و فرهنگی غرب به بن‌بست رسیده است.
رئیس جمهور تأکید کرد: امروز وقت آن است که ملت ایران در صحنه حضور یابد و نظام فکری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را به منظور دستیابی به صلح جهانی و ریشه‌کن کردن مشکلات، به دنیا عرضه کند.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر گزارش بانک مرکزی در خصوص میزان ذخیره ارزی کشور، با بیان اینکه حساب ذخیره با ذخایر ارزی متفاوت است، گفت: امروز حساب ذخیره ارزی کشور بالای 22 میلیارد دلار است اما باید توجه داشت که این میزان همواره در حال گردش و کار است و همین سرمایه‌گذاری‌ها در کشور و نیز کارهای عمرانی دولت از طریق همین حساب است.
وی با تأکید بر اینکه امروز بالاترین سطح حساب ذخیره ارزی را در کشور تجربه می‌کنیم، خاطر نشان کرد: باید بدانیم که یک نظام تعهدی نیز داریم و ما از لحاظ حساب ذخیره ارزی هیچ نگرانی نداریم و تنها نگرانی ما این است که می‌گوییم چرا باید از این حساب استفاده کنیم.
رییس جمهور همچنین اظهار داشت:‌ با پایین آمدن قیمت نفت، قطعاً درآمدهای ارزی ما نیز پایین می‌آید و این امر نشان می‌دهد که هرچه سریعتر باید طرح تحول اقتصادی را اجرایی کنیم

نوشته شده توسط : امین

نظرات دیگران [ نظر]


[ و فرمود : ] به سخنى که از دهان کسى برآید ، گمان بد بردنت نشاید ، چند که توانى آن را به نیک برگردانى . [نهج البلاغه]